6weeks,Tak ada selera makan

Hi mommy..saya morning sickness teruk,4 hari tak ada selera makan langsung.. Tengok makanan rasa nak muntah,makan sesuap/2 nasi je.. Minum susu 2 gelas & makan sebiji kiwi..hari2 macam ni dah 4hari😞 berat badan pun turun.. Macam mana mommy2 atasi? Normal ke ni? #advicepls #pregnancy #bantusharing #ingintahu #pleasehelp #pleasehelp #firstpregnancy

5 Balas

normal tu sis.. nnti dia beransur ok.. sy mcm tu jgk start 5weeks sampai la 10 weeks harapkan susu n buah je.. nasi langsung xmau mkn.. dh masuk 11weeks makin ok.. sekarang dh 16weeks selera still on off..

sama la saya 6minggu. tak lalu makan. perut tak selesa. badan lemah je.. rase mual tp tak muntah. paksa makan juga.

try sapu magnesium oil kat tapak kaki sis. mg flakes buat rendam kaki.

saya dulu mcmtu jugak. paksa makan itulah sikit2 je. normal ..

Sis try jus mamariam