Tak lapar & tak ada selera makan

Saya 10weeks 2days pregnant. Tapi dari 8weeks lagi dah start tak ada selera makan langsung. Rasa lapar pun takde. Saya cuma boleh minum air vitagen & susu similac. Bila paksa makan akan rasa sangat mual. Boleh share pengalaman semua tak?

2 Balas

1st trimester normal kalau x selera mkn. tp saya paksa juga mkn skit2 nasi, mee goreng, spageti, makanan western. saya cuba mkn skit2 dulu. kalau tekak ok, teruskan makan.. makan buah2 masam spt mangga asam boi, kiwi, oren. kalau tak makan lagi berangin perut. masuk 4 bulan baru ada selera . siap mengidam macam2.