Ibu ibu share please cara nk bagi selera makan 😢

Hi ibu ibu, boleh share tips tak? Saya pregnant 8minggu tapi xboleh langsung masuk makanan dalam mulut. Makan je muntah, minum air je muntah, perut lapar just pagi pagi je saya minum susu. Kalau lapar sikit je minum susu je, itu pun kadang kadang terkeluar semula. Lepas muntah terus rasa lemah snagat badan ni. Ada tips tak nk bagi selera makan?

1 Balas

1st trimester mmg ramai je hilang selera mkn. yg penting air jgn krg minum. makan sikit² tapi kerap. boleh mkn roti, biskut, buah, kekcg ke, oat. mcm sye xboleh mnum susu. nanti muntah. jadi tukar mnum ke air milo campur dgn susu.