Tak ada selera makan

Hai.. nak tanya . Saya pregnant baru masuk 5 minggu.. tapi sejak seminggu lepas, saya hilang selera makan.. lapar tu, mmg lapar.. sampai sakit perut.. tapi bila ada makanan pun, saya mcm nak tak nak je makan, ataupun saya tak makan.. tak de selera.. setakat ni takde alahan, mual2 ke apa, melainkan ada demam, selsema n batuk beberapa hari lepas.. tapi sekarang dah sembuh, but still takde selera.. saya mmg ada gastric, n saya ada rasa nk makan bila sakit perut.. tapi sejak pregnant ni, even sakit perut pun, saya takde rasa nak makan.. normal ke mcm tu??

1 Balas

normal. boleh jadi tak selera tu sebab demam baru ni juga. paksa diri makan sebelum datang gastrik tu. sikit pun tak apa. jangan limitkan nak kena makanan sihat2 dulu lagi. apa yg boleh makan, makan je dulu. nanti dah elok selera tu baru fikir tentang pemakanan sihat.