Betul atau tidak pakai sarung tangan 'mitten' pada bayi terlalu lama melambatkan tumbesaran bayi?
Voice your Opinion
Betul
Tidak

3935 respon

24 Balas

Baby genap ja sebulan...dah xpakai dah...sbb dorng mmng rasa nak explore keadaan,yg penting kuku kena sntiasa pendek...nurse kata,makk aii rock juga mama ni..kesian baby sejuk tangan.sya jwab,xpa kan nurse..untk kbaikan juga..

Rangsangan penting untuk perkembangan anak...x perlu pakai mitten... Potong je kuku kalau pnjang...kalau risau tercakar mata dll..

Tumbesaran tgn ke mcmne?? Yg tu btl..nti tgk dkt pergelangan tgn dia..klu lm sgt mcm.trbantut sikit kembang tgn tu..jd mcm xnormal

Setahu sy tangan & kaki dia utk explore. Tp tumbesaran tu tak sure sbb mitten & botties pakai yg longgar & bebas jari bergerak.

Sye bby sbulan pn dh x pkai...sye biar je dia hisap tgn dia...dripda hisap mitten lbih baik hisap tgn dorg sdri🥰

x pasti tapi saya pakaikan utk tempoh masa 2 bulan saja

ank prtama masih kpai lg .ank kedua lgsung xpkai

Yes. Definitely true.

#TAPxTanamera

Tidak pasti