ad effect buruk tk ambil ubat bukak jalan

Sape pernah ad pnglmm mkn ubat bukak jalan...shre mummy semua..mak mertua nk belikn ubat tuk bukk jalan...tkut je ad effect ape2...mnjdi tk ubt tu klu mkn

23 Balas
Expert

Salam sejahtera puan. Pihak saya memahami dilema yang dihadapi puan tentang ubat buka jalan yang disarankan oleh ibu mertua anda. Namun, kerana saya tiada maklumat lanjut tentang ubat tersebut seperti nama, jenama atau kandungannya adalah sukar untuk saya memberikan jawapan. Namun, anda amat tidak disarankan untuk mengambil sebarang ubat-ubatan tanpa nasihat doktor. Tambahan pula proses kelahiran adalah sesuatu yang akan berlaku mengikut fisiologi tubuh anda dan akan berlaku dengan sendiri melainkan terdapat kes kes terpencil yang memerlukan bantuan perubatan. Oleh itu, sila rujuk kepada doktor jika terdapat sebarang masalah, dan jangan ambil sebarang ubat-ubatan tanpa nasihat doktor yang bertauliah. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

Mcm² je lah .. better atas arahan doktor sis ..sbb klo Ada apa² nti sis jg yg mnyesal .. Maaflah klo ayat Saya ni nampak kasar .. ni bab keselamatan sis Dan baby jgk . . Utk mempercptkan bukaan jln ,sis kurangkan tdo siang ,selalu berjalan .. cth turun Naik tangga ..buat yg sis mampu je .. insha Allah blh membantu mempercptkan bukaan jln

Ubat buka jalan x penah dgr, mcm menakutkn ja. Utk kuatkan contraction ada, air selusuh. Tapi x bagus ambik slagi bukan time jalan buka besar, nnti buat sakit contraction ja, tapi jalan x buka2. Utk buka jalan secara natural, doc suruh kerapkan bersama suami

1st time Iman dgar ubat buka jalan sis... Nasihat Iman better sis tanya doktor dulu sbb setahu Iman ibu mengandung ni xblh mkn ubat sembarangan... Ini utk kebaikan sis dan baby sis juga... Take care sis...

4y ago

Yeke awk... Xpelah yg penting awk dn baby sihat... Semoga Allah permudahkan urusan awk nak bersalin nanti ya... Aamiin Allahumma Aamiin 🤲💕

Ce tunjuk ubat bukak jalan tu, tak pernah tau la pulak.. Tapi jujur kalo saya tak la nak ambik risiko bahayakan nyawa 2 org.. Tapi nak tau jugak la rupa ubat tu macam mana sis

No need la sis..sbb sy pna dgr rahim pecah sbb kiranya paksa bukaan.biarlah bukaan tu semulajadi..takut ada apa2 nti

Cuba slow talk dgn mak mertua ttg tu..doc xsarankan lebih2 lg tnpa pngetahuan..xtahu kesan jgka pnjang apa2

Jgn sis...takut contraction je tapi jalan Tak bukak.sakit sis.better gi jalan2 Kat mall time nak dekat due.

Jangan ambil pape ubat without Doctor prescription...sygi diri & baby..jgn mnyesal kemudian hri

Sedangkan demam pon nk mkn ubat hati2.. Ni plak nk mkn ubat sebarangan cmtu.. Xyah la