GDM

Sape kat sini pregnant dan disahkan ada gdm? On diet ke insulin? Cer share pengalaman 💪💪💪

25 Balas

Sis banyak minum air masak.. The best air water filter yg cuckoo or coway tu..pilih filter yg Alkaline.. Then jgn sesekali minum air 3in1..try k.. Saya umur 40 mengandung ni bebas dr gdm alhamdulillah sb elak minum 3in1 dan slalu minum air alkaline tu.. Cuma water filter saya brand korean rental lah.. Syukur takde sangkut gdm yeklah sb ada family history mak ada kencing manis

insulin yg sblum breakfast & dinner insulatard sblum tido sekali , kiranya sehari 3x cucuk tapi dose yg paling rendah sajala 🤭🤭🤭 yg penting makanan yg mampu bagi sumbangan gula yg tinggi tu kena jaga2 la..

Anak no. 2,3,4..semua GDM on insulin.. Alhamdulillah semua lahir sihat.. 3.5kg, 3.0 kg, 4.05 kg. Baby besar semua 🤭semua lahir 38 weeks & semua lahir kena paksa & baby last czer sb songsang

4y ago

Alhamdulillah..sis lepas bersalin kena check up minum air gula lagi tak

gdm on d/c.. spptnye kne serah diri awal sehari drp due.. Alhamdulillah dh selamat bersalin awal drp due (38w++)..berat baby masa lahir 3kg

4y ago

Normal..

Gdm on insulin cucuk 4 kali sehari.. mmg control mkn sbb takut berjangkit kat baby.. Alhamdulilahh baby lahir sehat..

4y ago

sy mas minggu ke 13 ke 14 tapi on diet... tpi bila makin meningkat dh 20++ ni mesti ade bacaan yg naik doktor plk dh sound nk kne insulin ... sy mcm risau lah n stress sikit

gdm insulinn. baacaan pg slalu outt. cucuk setiap mlm. dri 26weeks now dh 37weeks . mnggu depan 38weeks serah drii.

Gdm on diet.. Bacaan xpenah cecah 5.. Alhamdulillah dh selamat bersalin bby first yg comey..😍

gdm on diet..beli mesin cek gula utk monitor sendiru..makan kacang2 je yg kenyang n gula xnaik

4y ago

Sama beli glucometer tu..kalau kat shopee rasanya harga berbaloi la jugak..hee

Gdm on diet..tp pg ni buat bsp bacaan 5.3,7.3..klau result mcm ni dh kena on ubat ke?

4y ago

Saya mcm ni.. Tpi doc akan tengok dulu berapa kali bacaan yg tinggi.. Saya asal cek result turun naik je gula.. Last2 kena on ubt lepas 6x tinggi.. Skrg 35week.. 37week dah kena serah diri.. Huhuhu

sy bru dpt call sblum mnum air gula 4.0, 2jam lps mnum air gula 10.2.. confused

4y ago

Kira pagi tu ok sis..lepas minum tu tinggi sikit..lepas ni kena buat bsp..takpa..jaga makan.nanti klinik aturkan kelas dengan pegawai pemakan..jangan risau..takdak apa2..jaga pemakanan ye