GDM on Insulin

Salam mummy, ada sesiapa GDM dan on insulin? boleh share pengalaman bersalin tu? saya dengar macam2.. ada yg kena paksa bersalin awal, ada kena induce, kena masuk belon? sy pregnant 2nd baby, 19w, gdm dan on insulin, jarak baby 10tahun dari yg sulung..

4 Balas

Saya... insulin dan makan metformin..klau yg ada problem gdm ke or kencing manis mmg kena masuk ward on 38w.. sbb takut baby besar.. sy pernah pertama gdm on diet tp masuk ward cukup2 40w.. yg ke tiga ji mmg kena 38w

Sy kena induce 2 kali mse anak 1st gdm on insulin.ok je just think positive😊

5y ago

Wc👍😊semoga semuanya selamat ye dn dpermudahkn

Sy gdm on insulin n metamine..37 week dh kena msuk wad..induce

biasa gdm doc sarankan 38 week bersalin. induce

5y ago

kema masuk wad pulak harini demam panas.. doakan sy dan kandungan ye