muntah bile makan zincofer

Sape ada masalah macam saya, bile makan makan zincofer je muntah... baru2 ni pergi klinik kesihatan checkup hb drop ke 11.2 , jadi nurse ubah bg zincofer, sebelum ni makan new obimin...

26 Balas

Sya mkn obimin xboleh telan..muntah balik..mse ank 1st elok je makan... Sy just truskan mkn folic, vit.B complex, ferrous, calcium.. Asing2.. Boleh...

Sy nurse bg zincofer tp sy xblh mkn. Nk mkn pun dh muntah. Tp hb sy low dan sy mkn mknn yg sihat. Mcm buah dan sayur2. Alhamdulillah, hb dh okay dh.

saya sebelum nie ambik obimin,check up smalam nurse bagi zincofer,try mkn,lepas sejam,habis muntah balik,dah mkn dgn pati delima tue pon sama...

sy tkboleh makan zincofer . mmg tkjd apa . muntah n pening . last2 sy tukar ke maltofer . sehari ambil 3biji sekali gus . rasa cokelat :)

sy pn xbleh zincofer sis.. tp hb sy ok, jdnye trs proceed ngan obimin.. mgkn sis bleh try iberet.. sbb iberet iron lbh tgg dr obimin

Sy dulu pun macam tu jugak tapi telan je. Tips minum dengan air perahan limau.. haa baru tak rasa loya bila makan zincofer..

Sya pn dh msuk 4 buln.. Dh dpt zincofer tuu tpi xmakn ag,, jdi tkuut nk makn leps bca komen dri momy2 smua..huhuu

nanti next app bole req dekat kk untuk tukar ubat.. saya pun mcm tu skrg dah okay selepas tukar ubat

sy baru dapat zincofer semalam dr kk. sy try mkn sblm tdur semalam, alhamdulillah x loya xpening.

saya ambik zincofer nih sebelum tido . try sis buat cemni tengok .