makan zincofer muntah balik

hi semua, baru2 ni check up dah 9 minggu. kk bg ubat zincofer. tapi bila makan muntah balik. macam mana ya. skrg jdi takut nk makan. and mmg tak makan dah pun sbb tak lalu asyik muntah je.

4 Balas

try ambil zincofer waktu malam sis. saya pun mula² makan zincofer macam tu jugak. muntah. skarang saya ambil waktu malam sebelum tidur, Alhamdulillah okey je. tak muntah pun. lepas makan ubat terus tidur. boleh juga makan ubat dengan air jus. elakkan kopi dan teh. kalau nak minum susu jarakkan waktu dgn nak makan ubat. mcm saya makan ubat waktu malam,susu saya minum waktu pagi. jangan suka² tukar ubat ye sis,kalau nak tukar ubat rujuk doctor/nurse dahulu. HB low cuba bantu dgn pemakan juga,makan hati ayam,kerang rebus,jambu batu, brokoli hijau,sayur bayam,etc.

sis bole pergi phramasi then beli ubat lain. nama die iberet. kalau klinik swasta kbnyakan bagi iberet. insyaallah kalai ngam ngn badan x muntah. sy pun kkia bagi zincofer kluar balik. last sy terus beli iberet. alhamdulillah serasi

sy Dr ank first mkn iron ...zincofer xblh masuk....

vita-lea iron plus shaklee bagus utk HB..