Muntah makan Zincofer

Hi semua, saya nak tanya, sekarang saya dah masuk 16 minggu (anak pertama) Khamis lepas kali kedua check-up di KK dan HB saya turun kepada 11 daripada 11.7 (semasa 1st check-up). Nurse beri Zincofer (sebelum ni New Obimin) dan hari ni hari 1st saya muntah satu jam lepas makan Zincofer. Soalan saya, perlu makan balik ke lepas muntah? 😅

3 Balas

sama dengan saya, saya tukar mkn 2jam selepas mkn waktu mlm, minum dgn air suam , lepas tu saya kunyah jambu, duduk2 dulu sejam, baru tidur, alhamdulilah ok

lepas sejam muntah, okay je tak perlu makan lagi. kalau muntah dalam 15 minit, tu kena repeat.

5mo ago

Baik terima kasih ☺️

cuba mkn dgn air sunquick x muntah