⚠️Tanda bayi anda sudah masuk ke saluran bersalin!

Buat ibu yang bakal melahirkan, berikut adalah beberapa tanda bayi anda sudah masuk ke saluran bersalin. Mari kita kenal pasti dari awal! Dan adakah tanda-tanda ini ibu pernah lalui sebelum ni? Jom kongsikan pengalaman anda di sini!

⚠️Tanda bayi anda sudah masuk ke saluran bersalin!
32 Balas

sakit bahagian pelvik, kerap kecing dengan rasa lapar tu yang kuat. time nak tidur tu lagi sakit rasa. nak pusingkan badan pun kena golek pelan pelan. nak bangun pun susah. kencing tu wajib dah tengah malam mesti kurang kurang 2 ke 3 kali even sebelum tidur tak minum air. siang asyik lapar ja walaupun baru lepas makan. taktau pula tu tanda baby dah masuk laluan. harapnya semua baik baik saja la.

Saya 36 weeks . Baru smlm rasa extra dari selalu . Selalunya akan rasa tapi tak sekuat smlm . Sampai takboleh tidur , tambah rasa panas bahang walaupun dah pasang aircond dan kipas . Rasa nak berak tapi tak berak , senak serta memulas perut sampai takut ke toilet . Buasir for now tiada . Hopefully dipermudahkan urusan .

28w scan kepala dah kat bawah.. sebelum ni melintang. skrng 29w 5d.. dah 3 hari dah sakit pinggang,jln slow2..kerap kencing, tiba2 pula sembelit sbb tukar ke meltafor minggu lalu.. sblum ni iberet pembuangan hari2 ok.. cuma sbb hb low turun naik. susah tidur sbb baby aktif korek2 perut mami😅

39weeks sudah mengalami tanda sekarang. Yang paling sakit bahagian pelvis dan pinggang sampai ke belakang,nak jalan dan gerak sikit pun susah,tidur kalau nak pusing kiri kanan rasa sakit sangat😭. Buat kerja di rumah sangat susah.😢

sy bru 33weeks. tpi sakit pinggang tu ya Allah.. sy gn toilet mcm bff dah kejap2 aku lawat kau hahaha. tpi hritu check baby melintang.. ni tgh pujuk baby suruh masuk laluan la ni. momies ada tips tak supaya bby gerak sndri masuk laluan?

2y ago

semua tanda dah ada.. buasir smua pn tngah lalui.. tp msa scan 36w..baby still breech (songsang). hri ni dh 36w3day.. hri2 pujuk baby, baca surah2 n zikir .. sebab kena bersalin 38weeks ada gdm.

Sy doakan semua mommy2 yg ada kt sini yg tggu masa je nak melahirkan tu selamat bersalin kedua2 ,bby and mommy .. and semoga juga dipermudahkan urusan kita semua ketika nk melahirkan …

sye bru 34weeks 6 days tp dah rasa sume tu kecuali buasir..yg paling sakit bahgian pelvis smpai ke pinggang belakang nk jalan pun susah..nk tdo lagi la sakit sangat 😭

2y ago

sy ni 32minggu lagi dah sakit² dr belakang sampai pinggang ke pelvik.. nak tidur lg la x selesa.. baring ke kiri tak kena.. ke kanan pun sama.. lama sikit baring di satu arah lagi la bertambah² lagi sakit.. 😭 skrg dh masuk 33minggu lbh..

Tengah mengalami semua tanda kecuali Ada cirit 2hari ni..skrg 36minggu,mmg kepala dah Masuk laluan pun..tunggu Masa jer skrg ...byk sgt beza anak 1st ngn 2nd ni..

2y ago

Sama la dgn saya seminggu ni kena cirit je..betul beza sangat

skrng sudah 38week 6 day smua sedang mngalami sekarang

35weeks, rasa Semua sekali kecuali buasir.. susah tidur, sering terbangun malam sbb perut tak selesa.