apakah tanda bayi perempuan?

apakah tanda tanda mendapat bayi perempuan?kongsikan pengalaman anda?saya sangat menghargai nya?

54 Balas

Sepanjang peknen suka benda manis2 nasib tak sangkut GDM, takde alahan sgt, pastu kuat makan sampai berat naik 12kg, kuat tidur pulak tu, kuat sentap tayah ckp laa, emosi lebih, cpt marah tak boleh salah sikit, muka naik jerawat, kusam n hitam, sampai kawan ckp takde seri. Huhu. Perut bulat, pastu senang kena gatal2 satu badan. Yg paling sukanya bila baby boy suka dtg menyengih n hempet2 kt kita. Bila scan, 'beger' dokter ckp. Tp tulaa belum keluar lg ni, ghisau mak ayah dia kena scam nanti. Kami tak kisah boy ke girl, mudah2an dia keluar sihat selamat dan dipermudahkan. Aamiin. #ttc3years #firstbaby

Sy ank first gurl.. Mse preggy ank first suke bnde masam n hntu nenas, muke glowing, perut bulat, mabuk truk, bby boy suke mai dok kat sy.. Ank second boy.. Mse preggy muke cm kusam, kua jerawat skit, suka mkn manis(longan tin) n mkn fast food(hri2 mcd), mbuk xtruk sgt tp kerap pening kepala, xley tgok mknan color merah nty loya n mbuk, bby gurl suka dgn sy(ank mkcik sy gurl, dia xsuke kne ikat rmbut ke ape ke, tp ng sy, smue dia suke jek, hahaha..) #ni laa perbezaan nye.. N now tgh preggy no3, but tnda2 tu da bcmpur.. So konfius.. Hahahaa.

Setkat ni akak sy ckp baby sy ni baby girl, sebb dia tgok sy malas thap orang utan haha.. Masa kt dia dulu, dia rajin sgt2, buat bantal baby, buat sarung bantl , buat baju sendiri la pdhal dia kerja lagi, balik rumah jahit lagi, dia kerja snpai due date baru ambik cuti, then rajin buat kek, masak makan ramai2, anak dia semua lelaki, tu apa yg sy nmpk laa.. Mcm sy ni doktor scan baby girl, sekrg dh 34week,baju baby pun sedia skit2, tmbh sekrg ni sakit bdan pulak, anak first lagi, mlas teruk sgt ni 😅

5y ago

Nak gelak pula baca psl malas tahap org utan tu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

sy suke makan minum bnde manis2..dulu mmg xsuke bende manis ni,sekarang hari2 mest nk kene manis..muka bersih,org kata makin glowing..awal2 dulu tibe2 suke dgn warna2 pink..sehari klau xpakai pink xbole,xkisah la baju ke tudung,handbeg ke mest nk ad wane pink..dulu paling suke wane hitam,sekarang rasa murng klau pakai hitam.emosi dn sensitif sangat2..dh 3kali scan swasta yg berlainan n buat details scan.doc kata baby girl 🥰

Sy rasa cenderung pregnant baby girl, mudah trasa hati, stress, nangis bile video call dengan suami 😂, nak tido pakai liptint, suka wangi2 wlpn x kelua rumah, rasa malas bab masak kemas rumah rajin pulak, alahan takde alhamdulillah. Suami pulak alahai suka panggil anak dia nama perempuan yg dia pilih. Sy tak kisah pon girl or boy. Asalkan sihat walafiat & soleh/solehah aaamiinnn ya Allah. 😄💞

sy ank 2boy 1girl Alhamdulillah, pngalaman dpt bby girl sblm ni, 1 yg sy perasan kulit kaki i bbulu tw tp xlh lebat ops🤭 (sorry) tp ttibe je masa preggy 5buln ke Ats dlu, ttbe bulu roma kki gugur dgn sdiri'y tnpa cukur kulit kki i jd hlus licin n lmbut jerr lahaiii suke nyee sy msa tu hheehe,then ingt kn akn kekal mcm tu rupa nya x 😅 lps bsalin jer bulu roma kki i jd blik mcm asal. 😂😂😂

sy dua girl.. ptama suka manis2.. alahan teruk.. gastrik.. muntah2.. suka tidur.. malas nk masak.. yg kedua girl jgk.. tapi tak alahan .. suka masak.. rasa mcm xmngadung.. mcm2 kerja buat.. hehe.. skrg pregnet yg ke3.. alahan teruk.. suke masam jee.. xboleh lewat mkn.. 5kali mkn nasi.. tapi rasa mcm tak makan apa2.. asyik lapar jeee.. mudah2an baby boy plk.. Amin.. ☺️

Saya masa tau saya pregnant 7 weeks saya dah dapat rasa baby girl Sebab Saya cepat sensitif, sikit nak nangis, nak masak Tak lalu,pastu suka warna pink & nak bergaya je Bila pegi scan 27 weeks doc cakap baby girl InshaaAllah Saya akan bersalin awal bulan mac ni 🤲🏻😍

Sy 1st prgnnt.. scan girl hrp nti kluar sy tak surprise.. bersiap sedia la katakan,manatau berbalik.. yg sy perasan sy ada baca d artikel.. sensitif lebih, kuat emosi,kuat manja ni kengkonon tanda baby girl.. mmg slh satu perangai sy msa preggy ni la.. haha.. xda pnglmn

saya mengandung anak prempuan..suka makan makanan manis..pastu suka cepat marah..cepat sensitif..menangis..rasa rimas sangat..jerawat tumbuh dekat badan..sakit celah kangkang..sakit pinggang..memang lain la dari saya mengandung anak lelaki..huhu

5y ago

dia nak mak ye main teka teki dulu tu..haha