pertanyaan

salam..sy period last 2/11 stop selama 4 hari kemudian keluar darah sikit selama 4 hari dan sy risau sbb xpenah jd mcm ni..kwn sj mntk sy test upt..pd awal pg esok hari tu sy test upt positif..tp sy fikir mustahil sbb bru abis period tp sehingga 17/11 sy try test masih lg upt positif..pd 22/11 doktor scan tp xnmpk apa mungkin hamil kosong doktor ckp tp doktor mntk tunggu sehingga next cycle smada period sy datang atau tak..selepas jmpa doktor sy try lg check upt masih lg positif dan double line makin terang..jd skrng sy tunggu next cycle dan nk check kembali dgn doktor smada masih lg ada perkembangan atau hamil kosong..harap tu ada perkembangan..sbb sy ttc hampir 5 tahun..

pertanyaan
1 Balas

Tunggu next period cycle. mcm doc ckp. atau boleh juga dptkan 2nd opinion di klinik lain. Dlm tempoh tu, jaga diri elok2 jg makan, jngn angkat berat2 n tenang2 aje ok. All the best.

2y ago

terima kasih..tu lah sy nk tgu next cycle sy kemudian dptkan 2nd opinion jgk 🙂