upt positif,tp lewat 1hr period

hi mumy..sy nak tanya pendapat ada ke yg mcm sy pernah terjadi,sy trlewat 1hr period..tp check naik double and terang..persoalannya boleh terjadi postif ke ??? sbb pg karang baru sy nk test upt lg, and dpt result baru la sy akan pergi klnik..#seriusnanya #bantusharing

upt positif,tp lewat 1hr period
7 Balas

normal je tu if terang. saya pengalaman tahu prgnt sebelum ni awal smggu tau prgnt. tapi btter xperlu pergi awal. sbb kalo scan pon xnampak. tp kalo just nk buat pengesahan urin test tu ok je. kalo nk scan btter da 8w mean awak da lewat sbulan dri period tu. yg tu Insha'Allah nampak jelas janin n heartbeat bby juga. pape pon tahniah. doakan saya juga dapat bby no2 tuk bulan ni juga 🤗

6mo ago

8 week g nampak kantung. janin x nampak. normal ke

ya awak normal. saya check upt seminggu sebelum period, boleh nampak dah double line. tapi samar. Saya check pulak 3 hari lepas delay period, terang benderang.

normal je awak. hormon hcg dlm awak tinggi. sebab tu upt awak terang. masa 2nd baby sy test upt seawal 5hari sebelom period awak. naik double line

7mo ago

most wc😊. semoga dipermudahkan urusan🌻

Tahniah pregnant..awal lg,sebaiknya makan acid folic dlu..beli sendiri di farmasi..nanti dah 7/8 week baru p scan klinik dan buka buku..

7mo ago

tq sis🥰🥰

boleh jadi. kadang kita ovulate awal dari kebiasaan. tapi awak sangat nak gi klinik tu. better gi 7-8 minggu nanti.

Boleh je +ve walaupun tak period lagi. Telur dah disenyawakan sis. Congrats!

7mo ago

thanks you sis

ya