Pertanyaan 🙏🏻

Hi , sy cuba positif tp tanak berharap walaupun mmg berharap. Sy last period 3/12 and due utk period 30/12. Tp sampai skrg masih belum period. Sy ada test upt 31/12 dan naik samar sangat line tu. Lepas tu test lg 2 kali pakai upt kertas yg biasa , naik single line je. Pergi scan pun doktor ckp tak nampak apa apa lagi. Scan dengan doktor , doktor ckp rahim semua okay takde pcos atau cyst. Sy tak pernah delay period selama ni. Normal ke scan klu awal tak nampak apa apa lagi ? Doakan sy ada rezeki 🙏🏻#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

Saya last period 27/11..next period patut nye 27/12 sbb period saya xpernah delay..selalu on time.pastu 4hari delay saya test upt naik double line.saya check dlm app utk tahu bper week.9/01 dlm app dah 6w..suami ajak pegi scan sbb saya penah gugur 12w sebelum ni.sebelum ni saya akan scan bila dh masuk 8w keats..tapi aritu baru 6w saya pegi scan xda nampak apa2 lagi.doc kata masih terlalu awal.so,doc buat appointment lagi 2w dtg scan semula.tapi dlm kepala ni mcm2 pikir.lau dlm app kita kata 6w means baby dlm perut ni baru 4w la sbb doc ckp mgkin baru nak jadi persenyawaan tu.

Hi, saya pernah macam sis masa awal kahwin dulu.. Pergi klinik untuk cek, scan semua okay. Period sebelum kahwin pun teratur.. doc advise utk pantau sampai bulan ketiga, jika masih tak period, tapi bila cek upt negative, dtg semula ke klinik. Doc akn bagi ubat turun darah period.. Mostly doc ckp faktor hormon, kena jaga makan dan kesihatan. Moga lepas ni ada rezeki utk sis hamil🤲🏻 yang penting jaga makan, jgn stress2 ya💪🏻🤗

sya last period 4/12 smpai skrg period blum dtg..sya bosan dah cek upt selalu dpt chemcl prgncy..klu pndpt sya kes puan ni baik jgn mkn ubat turun darah tu sb kdg2 ada y lmbt masa subur, jd cek upt mng -ve dan puan jgn stress2 ya klu kita stress kesuburan dlm kitaran haid kita tiada.. jgn trlalu fikir psl upt -ve .

saya last period 4/12, next period 30/12 bila dah lewat 3 hari terus saya check double line iaitu positive, bila saya check up doctor, Rahim saya dah bengkak next appointment hujung bulan ni... xpe sis mungkin lambat sikit tu moga dipermudahkan segala urusan Aamiin 🤲🏻

sy last period 11/12,due next period 8/1 .2/1 upt double line samar,4/1 naik double line makin terang..opk pun positi,scan mmg xkan nampak apa lg.sblm pregnant blk ni sy gugur 3 bulan lepas ,period sy auto lewat dr kebiasaan,sedangkan dr bujang period ontime setiap bulan

1y ago

Saya punn last period 11/12 . Sptutnya dh period smlm ke hrini. Tpi blum period. Minggu lepas upt samar2 minggu ni upt lain negative. Tk thu la mne satu. Tapi jumaat ni klau tk period juga. Nk try pi klinik bgthu doc aritu samar 2

kira berapa hari dh tu delay ek? kalau lepas seminggu delay,test lg..kadang2 hormon so ganggu sikit timing period..1st baby ke?

1y ago

masuk harini dah ke 10 , baby first ritu gugur. Ni kira baby kedua lah kan