pregnancy

Salam...sy ni baru berkahwin pada 29/5/20...sy period 28/5/20-3/6/20...Sehingga kini sy xperiod dan sy wat pregnant test and 2 line...dan untuk mngesahkn sy tlh ke klinik swasta utk scan tetapi doktor sahkan kosong...dan period sy masih tiada sehingga arini...doctor swoh sy dtg semula 2 minggu lg utk scan katanya mgkn bru sbb tu xnmpk lg...ada x mummy2 yg menghadapi situasi mcm sy...

pregnancy
22 Balas

sy pernah pergi scan dkt kk 6w4d masa tu.. just nak comfirm pregnant... doktor scan kosong xde nmpk apa... refer hospital buat vr scan pun xde... blk dr hospital 4hari mcm tumpah darah... seminggu pergi refer hospital lagi.. doktor sahkan bukan pregnant.. sbb mmg tummy kosong... Apa2 pun sy harap sis positif... since awal mengandung doktor ckp mmg xnmpk... nak jelas 10w... ada rezeki 7w pun dah nmpk.

4y ago

Terima kasih sis..

Saya dulu pun mcm sis jugak. UPT double line, tp bila scan dekat klinik doc ckp tak nampak lg. Then doc suruh dtg lg 2 minggu. After 2minggu saya scan, baru nampak heartbeat. InsyaAllah ada baby sis tu. Nnti try pegi buat scan lg.

4y ago

Insyaallah...doakn yg baik2 tuk sy...tengkiuu sis...😀

Saya pun nikah 29/5. Period saya 13/5-18/5. Lepas nikah terus tak datang period sampai ke harini. Terus lekat alhamdulillah. Kalau ikut lmp saya dah 8 weeks walaupun nikah baru 6 weeks 😂 congrats ye sis!

4y ago

Tahniahh sis...jga diri n baby baik2...

Sy alaminye....dh 7week,kk scan ok je...kne refer oNg sbb kncg mnis,doc scan dy ckp xnmpk pape 0....7tahun mnnti doc ckp cm2 hancur rase hati...admit ward 5ary...pas2 follow up kk ok je ade...skg dh 28week....

4y ago

Tq...kne kuat ye...in sya allah...ade rzki 2...

saya scan time 8 weeks pon kosong lepastu doc suruh repeat scan 11 week alhamdullilah ada janin sekali heartbeat baby , insyallah ada tu sis jngn memikir sangat , think positive okay 😊

4y ago

Ok sis...terima kasih ats pndangn n nasihat...smoga sis n family sntiasa dlm lindungan allah...aaminn3x

Sya 8minggu pegi scan da nmpk pun baby tu kat dlm rahim ..kita prempuan berlain2...ada yg baru 4/5minggu da nmpk baby,ada yg blm nmpk..sya pun masi 4/5/6minggu blm nmpk baby lgi

Better tggu 9 ke 10 week sis bru g scan... bru nmpk jelas sikit.. sy 7 week g scan swasta pn xnmpk haa.. 10 week g buka buku pink.. scan bru clear nmpk janin ngn heartbeat...

4y ago

Ok sis...

saya 6w baru tau pregnant, time tu just nampak kantung je. 8w baru la scan lagi sekali, nampak ada baby semua. just chill and relax. jangan aktif sngt. bnykkan berehat

4y ago

Terima kasih sis...

Sma mcm sya dlu tpi sya period tak dtg brbln2 sya tktw plk sya pregnant bila g check pregnant test bru tahu double line pregnant tpi check scan tk nampak lg

8w keatas scan sis..sebb tu kalau x da pa2 pendarahan x yah scan awal2 nnti risau stress.. Pling jelas scan 10w. Fikir positif baik2 ja sis. Insa'Allah ada rezeki..

4y ago

Insyaallah...aaminn3x...terima kasih ats pndangan dan nasihat...