Pregnant @ tak

Hai semua... sy tgh kusut ni. Hope korg blh leraikan kekusutan sy 2 minggu ni. Mcm ni, sy dah 2 bln x period. Dlm ms tu sy ada buat pregnancy test guna clear blue tp negatif. Then last week sy pegi klinik swasta utk check, takut sy ade period problem.Doktor terus buat vaginal scan, ada nmpk, dia kata dh 5 minggu, pastu dia buat pregnant test lg sekali, nmpk blur2 je. Bila dia buat scan biasa, xnmpk pn. Pg td sy test lg guna digital clear blue, result not pregnant. So sbnrnya sy pregnant ke x ni... nk pegi buat buku pink pn sy risau, takut nurse KK kata sy x pregnant. Bantu sy ye. 1st pregnancy, kawen setahun. Thanks kawan2

Pregnant @ tak
7 Balas

Klau nmpk kntung tu mmg ada la sis..insyaallah,sis doa yg bek2 ya..sya pn 2bln xmai priod lg..bla wat upt dpt result negatif..sis wat transvaginal kna caj brapa ya sis??

4y ago

Aminnn... utk mira jgk... 💕

sama la sy cek clear blue not pregnant ..tapi perut saya kekadang cream.. kalau ikut kn 5 minggu jugak.. mood pun cepat terusik dan perut kekadang cpt lapar.

4y ago

Sbb sy pegi klinik doktor confirm kata preggy.. cuma sy laa xpuas ati nape upt negative😅

Xpe, sis kira smpai 8 mnggu, pastu gi buat buku pink..insya Allah masa tu dh nampak wlaupn scan biasa..jaga diri, jgn stress..

4y ago

Owh.. mcm tu ea.. ok2... cuba lega dgr pndpt kwn2 kt cni.. thanks ye sis for ur advice

Ada kantung tu.. Cuma hrmon mgndung krg.. Da yg pstve pas 6 bulan.. Sbmm tu ngtif shj.. Tngu dlu la ya

4y ago

InsyaAllah.. sy doakan awk jgk cepat hamil... moga 2020 bg lbh kebahagiaan buat kita semua

Selalu kalau scan dalam bawak 7 mggu pregnancy memg sush nk nmpk..nnt sis pg lg bila dh atas 7 mggu..

3y ago

Btol sis.. Sy itu hari scan biasa nmpak kabur2 je.. Lepas tu masuk alat scan ikot bwh baru nmpk.. Baru 4w

Dapatkan second opinion. Pergi klinik lain pulak tengok doktor cakap apa.

4y ago

Baik.. thanks sis for your advice 😘

insya allah ada tu rezeki sis..semoga dipermudahkan urusan sis aminn

4y ago

aminn