Cek upt untuk period x regular

Salam,sape yg mcm sy,keliru nak kena cek upt waktu bila sbb period x teratur,sbb bulan ni x dtg lg period,tp simtom pregnant mcm ada skit2,x tau la nk period ke atau pregnant..keliru nya. ..please answer me

6 Balas

Saya macam sis, period tak regular, tapi setiap bulan period lah even cycle nya tak menentu. Saya cek upt bila saya memang dah genap sebulan lebih, (cycle= +-50hari) atau mkasud lain, bulan berikut selepas last period mmg tak datang bulan dan masuk bulan baru, alhamdulillah positive. Faham perasan sis, ragu-ragu dengan keadaan, tapi please dont think too much, overthink pun boleh effect kesuburan kita. In shaa Allah rezeki anak ni Allah dah tetapkan pada masanya ♥️🥰

sma mcam saya..setiap kali tak period memang xcited nak buat upt..tp hasil selalu mengecewakan..kdang x period 1 bulan,2 bulan atau lebih..sis bayang kan saya punya test upt tu berlambak dh sebab mengharap sangat..sebelum saya tau pregnant ni pun saya memang tak period dh 3 bulan..tak sangka pula bulan 3 ni rezeki saya..cuma tak tahu lagi usia kndungan..sis jangan terlalu mengharap,jangan banyak fikir,jangan terlalu stress..boleh menyebabkan hormon kita terganggu..

3y ago

Alhamdulillah.. Tahniah sis.. Doakan sy juga ye.. Lama dah menunggu.. upt banyak mne habis x thu la nk cakap.. Beratus2 upt dah sy pakai.. 😊

sm mcm sy..period x teratur..sbb tu sy sndiri x sedar tym bila sy pragnant..now 7month..takpe mudah je sis..awak kene cek pragnancy test setiap 1mggu skali..sy cm tu la

saya pun mengalami msalah yg sma.period x regular.hmpir setiap minggu cek upt..smpai sekaran pun masih mengharap upt +ve..

sy pun period xteratur. bila sy rasa xsedap badan n ada simptom preg sy terus cek upt naik double line, alhamdulillah.

try je cek upt masa tk dtg period