x period 3 bulan

salam. nk tanya. sy sedang merancang anak kedua. sy dah 3 bulan x dtg period. tp bila cek upt negative. perlu ke sy jumpa doctor tanya kenapa sy x period. Afa ke mommies2 yg samaa mcm sy. X period tp x mengandung. Sebab apaa ye??

4 Balas

kalau u ttc blh lah try lost weight kawal pemakanan tu in shaa Allah nanti period kmbali normal n mudah nk mengandung .. sy pun ttc 2nd baby , lost weight 16kg baru mengandung , period dulu pun 2-3bln skali ..

5y ago

Wah banyak sis lost weight 16 kg tu. Boleh share tips apa yg sis amalkan?

Same ngan saye.. Last period 8/6.... Smpai arini pon belom period lgi... Da mkn ubat lawas period yg doc bg... Doc ckp hormon jer...

Sepatutnya darah kotor kena keluar tiap bulan. Sis boleh rujuk doc sakit puan la senang. Gi klinik bersalin yang dekat, bagitau doc.

Masih bf anak ke sis? Mungkin hormon terganggu. Boleh jumpa doctor untuk cek betul2