baby kecil dari usia kandungan

salam,nk tanya..normal ke baby kecil dari usia kndungan masa tempoh kehamilan 15week? semalam pgi checkup kt klinik nurse ckp baby kecik..?

12 Balas

Normal sis..jngn buat sndr stress time pregnant nie ya...nurse tu pelik bila kandungan bayi besar bising pulak ...bile kecik bising jgk...eiiikk...buat org rimas n stress je..ingored je sis...

5y ago

kn..kdang xfhm..ble refer doc,doc xde pn bsing..nurse plak yg bising..hu3

Normal sis. Sy pernah nurse bising kata baby kecik then bila scan dr tgk paras air ketuban ok so dr ckp its ok tp dah hujung2 tu tiba2 baby jd besa sikit ikut perkembangan yg sepatutnya

Sy mengandung ank pertama kedua perut kecil juga lahir pun 2.2 dgn 2.25 je sihat hanya kuning je ade.. so jgn risau janji ank sihat kalau nak besar minum susu lembu fresh yg jual org panjabi

Think postif sis. Saya Masa preggy 5 bulan Pon nurse kata prut kcik n baby kcik. Night Masok 9 bulan doing scan aritu,berat baby ngam2.jangan risau.ikut bdan Kita sbnanya.

5y ago

yeke sis..ok,tq..sbb rsau jgk.

sy sepatut nyer 17minggu. tp scan bby 15minggu. susah hati dah jadi nyer. tapi lepas bace komen dekat sikit, lega sikit. xboleh tidur dibuat nyer. risau.

Iye same.. saye pun dah 18week baby kate doc kecik sangat.. cuma 2 lebih je.. risau pulak😭

Bru 15weeks. Ada lg 25weeks sis. Jauh lg perjalanan baby dlm kandungan tu. Nnti besar la dia.

normal je rasa, saya dulu nurse asyik ckp baby kecik, sekali lahir 3.6 kg 😅😅😅😅

Sama ngn sy.. Sis dh bpe week skrg ni.. Berat bby mcm mna

5y ago

Oo alhamdulillah la.. Huhu.. Nurse ckp bby kecik sb tgok perut kecik ke.. Sy 30w ni doc scan ckp bby kecik dr usia.. Risau plak

Sy 32 week.. Doc scan kecik 2mngu dr usia..

2y ago

Lepas tu mcm mna sis… sya pun jadi mcm sis jugak… risau pulak