Size kepala baby besar dr usia kandungan. Normal ker?

Salam. Sy nk tanya, usia kandungan 26w tp detailed scan dkt luar, dia ckp kepala baby besar 30w. Normal ker? Risaunyee. Hmm#pleasehelp #bantusharing #advicepls

3 Balas

sama mcm sy .. skrg 28weeks.. tp scan lilitan kepala dh lebih dr 30+weeks .. now refer to pakar O&G , still xtahu punca .. tp scan dalam kepala takda apa yg msalah sbb doctor kata fluid dlam otak baby still paras normal ..

I besar seminggu. Tu pun kena jmp pakar o&g. But takde masalah dlm otak. Just size besar. but anak first pun macam tu. Alhamdulillah bila lahir elok je kepala dia.

Dah pergi check doc? Doc cakap okey ke tak?