Berat baby dan usia kandungan

Salam ibu2 semua.. Jom kongsi berat baby dan usia kndungan ibu2 skrg.. Sy 34 week 4 day, berat baby 2.8 kg.. Dktor ckp normal.. First pregnant...

18 Balas

dalam mnggu2 yg naj bersalin tu bany cepat sangat bertmbh dy punya berat sis jadi kena jga makan betul2 38 week scan 2.7kg doc ckap ok tak kcik tak besar 40 week baby tak kluar lg scan dah 3.5 ktnye...tu la yg kene induce...skali kluar 3.2kg alhmdulillah selamat bersalin

saya 27 minggu 2 hari. Last scan 26 minggu 3 hari, mase tu berat baby 900gram mcm tu Doktor kata normal. Masih jaga makan sebab ada GDM. so doktor risau baby besar. Apa2 pun jage makan ye sis.

Masa latest scan haritu, saya 35 week 5 day, berat baby dah 2.7kg. Harini dah masuk 37 week 4 day. Eok ada checkup lagi, tak sure lagi berat baby dah berapa 😊

sy 29 weeks minggu lepas, berat bby dah 1.4 kg.. minggu depan g kk blik, x taw la dah naik bpe kg plk😅

tadi scan ,berat baby 1.78kg sy baru 31 minggu ,nurse cakap baby macam besar.normal ke?

Saya 28w berat baby xpasti sebab minggu depan baru scan

Sy 34w4day 2.1kg.. Doc minta naikkan sikit lg baby

sy time 36w..scan brt baby 2.69kg..doc ckp ok ja..

dua hari lepas masuk 36week baby dah 2.7kg.

38week bby 2.89 lahir..skrg dah sebulan 4kg