Baby demam on off

salam.anak sy 6 bulan..dia demam on off dah dekat 3minggu..setiap jumaat-isnin/selasa dia akn dmm..sakit mata dan naik ruam..sy xthu itu normal ke x..ada ibu2 y pernah ada pengalaman sama blh share?

81 Balas

Anak sy bru baik demam.. Usia 6bln. Pergi klinik swasta. . Doktor ckp demam biasa.. Bagi mkn ubat tp xturu Panasnya. . Esok try lg pergi klinik swasta. . Perkara yg sama berlaku. Bila anak demam lebih 3 hari dah mula risau. Lastly pergi K.Kesihatan.. Dr cek ada ulser dekat tekak.. Dr bg ubat radang tekak.. Bru beransur baik. Alhamdulilh. .

2mo ago

ulser tekak k tonsil?

Anak sy demam naik ruam. Pegi klinik n hospital just bg ubat demam n antibiotik. Demam on off selama 4 hari. Hari ke 5 trus ke hospital swasta, warded ambik darah n result is jgkitan kuman dlm darah tinggi. Warded selama smggu, demam still on off smbil doc msuk antobiotik. Alhamdulillah kuman dh kurg n x demam dh. Bila ank demam jgn ambik mudah. Ambik darah bleh cepat tahu punca demam

Anak saya pun 6bln..Lpas cucuk 6bln pg tu,ptg tu suhu dh naik..2mlm dmm pnas siang aktif mlm ja dmm..mlm ke-2 tu sya bwak ke klinik..doc bg ubat dmm dgn antibiotik.saya bg ubat dmm ja..suhu anak bila mlm ja 38-39 ke atas..spjg mlm saya jelum bdn dia..Alhamdulillah suhu dh trun Lpas bg ubat dmm.anak saya dok praktis nak duduk sama..nie pulak 1st time dia dmm..risau la saya

samalah anak masuk 6bulan bagi mkn ubat cair air kelapa tak berkesan sy sllu lap2 badan air asam jawah campur daun nagkah belanda cucu pntat NGN ubat Alhamdulillah anak sekali munta sekli berak sembuh da sllunya anak demam panas ada benda yg dia pndai tpi klau dan berlarutan demam tak turn2 lgi bawah jumpa dr semoga anak2 kita senantiasa sihat walafiat diberi pnjng umur 🤲😘

wsalam.. ank sy 6 bulan 26 hari, sama jak demam on off deman 2 hari sehat 1 hari lepas tu selesema, Esoknya lagi demam 2 hari juga lepas tu sehat. lepas sehat tumbuh ruam merah penuh 1 muka dan badan selama 3 hari jak, lepas tu ok dh redah.. pas tu demam lagi sehari dan sekaran nie dh masuk hari ketiga dh ok cuma selesema tu x boleh bawa bincang..

2y ago

Anak saya pun 6 bulan 21hari.. 3 mggu lepas kena hfmd.. Dah ok then demam on off batuk berkahak, sedut kahak sebab byk sgt.. Dah ok seminggu, ni demam panas tumbuh ruam.. Bila check doc, tonsillitis.. So demam dia memang on off.. Doc bg ubat ulcer, pcm & antibiotic & ubat sapu pada ruam.. Kena kerap monitor suhu dia & lap bdn.. Semoga anak2 kita cepat sembuh ya..

anak saya baru masuk 6bulan minggu lepas .. demam panas jugak & naik ruam dekat bahagian leher .. pergi klinik doc berikan ubat demam sesuai untuk usianya & ubat titis untuk selesema .. lepastu saya beli sterimar untuk cairkan kahak di farmasi .. alhamdulillah sekarang sihat seperti sediakala 🥰

Dah amik vaksin tambahan k..kena cek dkt hosp2..ank buah saya dmm on off terus tahan wad sbb suspek jgkitan kuman dkt paru2..

Waalaikummusalam .saya pernah dengar ustaz tu ada bagitahu apabila anak2 kita sakit atau degil better kita dekatkan diri dengan Allah, mak ayah kena main peranan dekatkan diri dengan Allah, mintak pertolongan Allah, amalkan solat2 sunat . Insyaa Allah ,Allah akan bantu.

anak saya pun 6 bulan lebih berapa hari ini dia demam syukurlah bawa pergi klinik bagi ubat demam Jah sama selesema tapi sekarang syukurlah sudah sihat sikit2 mungkin juga tumbuh gigi kalau sudah baby sakit2 kan

1mo ago

Ada sis ..dr bagi ubat cair guna syringe nak bagi makan ubat..n kalau panas sampai suhu 38 bole bagi ubat bontot..

Sama la anak haritu naik ruam macam ni pastu mata pun merah..last2 g hospital tahan wad 2mlm.dokter bgtau mcm elegik tp org tua ckp mcm demam campak..x sure sbb apa? nk hilang dia 2minggu lebih la jgk baru sembuh😌 masa wad just masuk air dgn masuk ubat antibiotik