Baby demam on off

salam.anak sy 6 bulan..dia demam on off dah dekat 3minggu..setiap jumaat-isnin/selasa dia akn dmm..sakit mata dan naik ruam..sy xthu itu normal ke x..ada ibu2 y pernah ada pengalaman sama blh share?

81 Balas

ank sy pn 6 bulan lebih dmam pnas msuk 3 hari ubat dmam sja kna bgi...asal pnas bdan dia suhu 38.7bwa..sy cepat2 buka bju dia hnya lampin sja..dia pkai lap2 guna tawal kcil..1 bdan dia sy lap pkai air suam2.tk pns tk sejuk sedang2...tk smpi 20 minit suhu bdan dia turun.sbb ank tk suka minum ubat dia muntah sy..guna lap sja bdan dia pkai air suam2..smpi trun pnas bdan dia..jgn psang kipas akon smasa ank di lap badan dgn air nanti ank kita msuk angin..biar dia smpi brpelu..