Baby demam on off

salam.anak sy 6 bulan..dia demam on off dah dekat 3minggu..setiap jumaat-isnin/selasa dia akn dmm..sakit mata dan naik ruam..sy xthu itu normal ke x..ada ibu2 y pernah ada pengalaman sama blh share?

81 Balas

Anak sy demam naik ruam. Pegi klinik n hospital just bg ubat demam n antibiotik. Demam on off selama 4 hari. Hari ke 5 trus ke hospital swasta, warded ambik darah n result is jgkitan kuman dlm darah tinggi. Warded selama smggu, demam still on off smbil doc msuk antobiotik. Alhamdulillah kuman dh kurg n x demam dh. Bila ank demam jgn ambik mudah. Ambik darah bleh cepat tahu punca demam