kuning

Salam tumpang tnya bby sya dh usia 11hri tapi kuning makin naik ada spa2 bg ubat apa2 x nk bg turun kuning...sbb dh mcn2 dh buat bg susu tin xjln bg mandy dgn mcn2 ubt xjln ga..wad msok dkt 4 kali dh blik umh sehri esok g kelinik kena bwk lak g hospital...mintak tunjuk ajar bby sulong...skg kuning 14...

17 Balas

Xpayah mandy dgn pape sis.. Kadang pnerimaan bby xsama.. Mcm daun kucai ke ape.. Bukan semakin trun.. Semakin naik😩atas2 baby jer serasi yg trun kuning mndy dgn mcm2 petua tu.. Sy xmndy dgn pape pom.. Juz bg susu.. Slow2 dye turun.. Tp lambat.. Smpai ary ke 15 dktr ambik drh bby byk.. Smpai 2 tabung.. Alhamdulillah baby xde pape.. Ary ke 15 tu dh trun tp msih ad.. Bacaan 150.. Spatutnya nk bacaan 100 ke kbwah

4y ago

kan sis, seram pula baca komen suruh itu ini😨

Banyakkan beri susu ibu supaya baby kencing dan berak lebih kerap..beri ibu nya makan makanan berkhasiat, air yg ckup, sayur2 dan buah epal hijau..jamu2 tolak tepi dlu waktu anak kuning..anak saya dulu saya titik kan perahan anggur hitam (titik je jangan bagi banyak) dlm mulut baby..lps tu teruskan menyusu..lps tu 3 hari berturut2 turun kuning nya dah tak kne check..alhamdulillah

kerap bgi susu, rajin kejutkan baby utk mnyusu baby kerap tdur tu sbb masalah kuning. tiap 1 jam bgi baby susu. mmg letih sis tpi demi baby kena kuatkan diri. sy pn mcm tu jg, lps dah turun kuning tu bleh la tiap 2 jam bru bgi baby susu dan ibu pn bleh dapatkan rehat yg ckup, sy just bagi baby mnum susu ja bacaan kuning turun 76

Pertua org lama..na hilang atau kurang kan kuning bayi...bagi satu sudu kecil Susu kambing yg fresh...pastu cemor kan matahari...Dan bule jugak Cuba herbs cina ...pegi tanya kedai herbs cina.. Cuba ckp de X ubat sakit kuning...tpi beli Susu kambing jgn dah de campuran tau...beli betul2 fresh..

Bagi susu ibu lebih kerap..and ibu kena tahan mulut mkan yg bergoreng.hanya makan sup..orang bilang sup terjun..😅😅sayur+ikan masak dengar air ja..tambah garam..jangan letak apa2 seperti halia

4y ago

Eya..sekarang 14hari baby girl sya..cek kuning tinggal 85..doktor da off .

Seeloknya ibu kerapkan mnyusu supaya anak berak. Mcm saya banyakkan mkn buah oren. Sehari 2 biji. Anak alhamdulillah cepat turun kuning. Ibu perlu kerapkan menyusu. Setiap 1@2 jam.

anak saya dulu kena demam kuning doc suggest minum susu kambing pure takde campuran bahan lain.. alhamdulillah berkesan.. selain to, kerap menyusukan anak

Guna air sirap, ambik air suam, lpastu letak sirap, ambik kain lap" je kat badan dia sampai laa pergi klinik, insyaallah kurang nanti

bg susu bdn yg kerap n slalu kejutkan baby klu kerap tdur, baby kuat tdur kdg punca kuning naik..sya mandikan dgn air teh lepton ..

try cr ubat ni...kt kedai2 seisei...kedai ubat cina...insha'allah...anak sy dlu kuning...mak sy beli ubat ni..mandikan baby...cuba la