kuning

Salam tumpang tnya bby sya dh usia 11hri tapi kuning makin naik ada spa2 bg ubat apa2 x nk bg turun kuning...sbb dh mcn2 dh buat bg susu tin xjln bg mandy dgn mcn2 ubt xjln ga..wad msok dkt 4 kali dh blik umh sehri esok g kelinik kena bwk lak g hospital...mintak tunjuk ajar bby sulong...skg kuning 14...

17 Balas

Awak bnyakkn makan epal hijau .. alhmdulillah anak saya tak smpai seminggu kuning , baby first jugakk .. saya bnyak mkn epal hijau je

Bagi kena dengan sinaran matahari lagi. Pastu kerap kan menyusu. Ibu pun makan kurma atau susu kambing fresh banyak bagi tambah susu

Bnyk sgt petua sy pom fedup dh nk cuba, ank sy dh 1bulan kuning tinggi ag.. Myusu xpyh kta 30minit skli pom xtrun2 😪

4y ago

Kalau dah smapai sebulan, tapi bacaan tak terlalu tggi rasanya tak bahaya sgt. Cuma penat sikit lah nak check up tu. Kalau mak yg menyusu badan full, paediatrician kata nama dia "breast milk jaundice". InshaAllah takde apa bahaya. Cuba search Dr Salehuddin Sulaiman dan Jaundice.

Sy hritu mandikn bby ngn bunga kantan n titiskn susu bdan lam mata bby mlm sblum g klinik

Guna air badak dengan bedak sejuk tepekn kt semua anggota badan baby insyaallah turun

Mndi dengan daun belimbing

Mndi air teh boh