Nak tnya sapa tau petua nk bg baby turun kuning cepat sb sya dh dua minggu baby kuning tinggi.

Petua nk bg baby turun kuning sb anak dh tangal pusat kuning still naik

8 Balas

Saya baby kuning jugak tapi dalam 4hari kuning anak dah turun normal. Saya menyusu badan & sulam dgn formula jugak setiap 2jam gerak baby untuk menyusu. Dan saya ada ikhtiar mandikan baby dengan air herba tyt . Inshaallah, kejap je kuning baby turun🤲🏻

5mo ago

sy semalam bru kuning dia turun sb waktu dia dilahirkan doktor ambil msuk nicu sb oxygen pastu ada kuning dia dok bwh lampu

Saya dan suami darah O, anak saya tak sampai 24 jam selepas lahir terus kuning. Warded 2 malam, bila balik rumah saya bagi breastmilk selang 2 jam, kalau dia tidur kena kejut walaupon malam. Alhamdulillah tak sampai seminggu kuning dah turun ke 4.

Saya parent darah O, kuning mmg selalunya lama. Tapi Alhamdullillah kuning anak saya 5 hari je. Saya mix susu badan & formula. Sebab susu badan saya cukup2 je 🥹 bertabah la sikit. Saya pakai susu fm s26.

ibu jgn makan makanan yg ada bawang putih, merah, halia, kunyit dgn herba2 lain. pastu kena kerap susu kan baby sejam ke dua jam sekali. kalau baby tidur, kena kejut and bg susu

Anak sy pun seminggu kuning. Sy kerap brrastfeed setiap sejam, selang dgn susu formula kambing karihome

Saya guna susu s26 cmpur bf, pastu kejut baby menyusu 2 jam sekali, dlm 4 hari turun da kuningnya

5mo ago

ank sy x boleh susu s26 sb sembelit

kerapkn penyusuan sejam ke 3 jam sekali biar baby berak.

ibu makan anggur hitam