kuning

Salam tumpang tnya bby sya dh usia 11hri tapi kuning makin naik ada spa2 bg ubat apa2 x nk bg turun kuning...sbb dh mcn2 dh buat bg susu tin xjln bg mandy dgn mcn2 ubt xjln ga..wad msok dkt 4 kali dh blik umh sehri esok g kelinik kena bwk lak g hospital...mintak tunjuk ajar bby sulong...skg kuning 14...

17 Balas

Banyakkan beri susu ibu supaya baby kencing dan berak lebih kerap..beri ibu nya makan makanan berkhasiat, air yg ckup, sayur2 dan buah epal hijau..jamu2 tolak tepi dlu waktu anak kuning..anak saya dulu saya titik kan perahan anggur hitam (titik je jangan bagi banyak) dlm mulut baby..lps tu teruskan menyusu..lps tu 3 hari berturut2 turun kuning nya dah tak kne check..alhamdulillah