Miscarriage

salam.. sy sekadar nk berkongsi kesedihan.. sy pregnant 10w3d.. tp hari ni tbe2 ada bleeding..jd disbbkn rasa takut sy trus ke klinik..smpai shj doc trus buat scan.. then doc ckp kantung kosong ..takda heartbeat atau janin. kantung pun tak mmbulat dgn cantik..dari segi scan tgok kantung baru size 6w mcm tu.. dan doc trus ckp sy miscarriage..mmg xdpt tahan air mata time uh.. sy masih mengharapkn ada sinar harapan buat sy.. tp doc ckp kandungan xmnjadi dan suruh ke klinik kesihatan smula ..betapa hncur nyer hati ni.. kecewa.. berat betul dugaan ni.

31 Balas

saya thn lps keguguran..ms sy kt hospital adik sy plak meninggal..dugaan dtg 2 skaligus tpi sy redha..alhamdulillah..thn ni Allah bg rezeki baru dkt sy.bln10 ni due sy..doa kan sy selamat melahirkan..setelah 5thn menanti kehadiran bby bru

4y ago

terima kasih erina..awak pun sama..moga diberikan penganti yg bleh baik..

nak ucap sabar agak susah sebab yg lalui je faham. cuma boleh cakap Allah hanya uji ikut kemampuan hamba-NYA. gugur ni selalunya ada kecatatan pada benih tu sbab tu tak menjadi dgn baik.. yang terbaik tu selalunya datang saat kita dah redha & berserah..

4y ago

smoga ada keajaiban buat sy.. insyallah.. msih lg mncari kekuatan..

Sabar ye sis. Saya pun pernah mengalami. Jangan putus asa dari rahmat Allah. In Shaa Allah Allah ganti dengan yang lebih baik. Orang kata kita yang lepas keguguran nie lagi cepat lekat. Hihi

4y ago

hrp mcm tu la..amin ya allah

sabar sis. sy pun diuji dgn keguguran 12weeks (ank first) bulan 1/2021.Tp alhamdulillah skrg Allah gantikan zuriat yg kedua buat sy n suami. Moga yg baik2 shj untk kita. Aamiin

3y ago

lg cepat sis. hehehe. alhamdulillah Allah bg kita rezeki

Sabar ye sis.. Sy pn dah 2x alami.. Semoga kita dikurniakan zuriat dalam mase terdekat ni.. Aamiin Aamiin Ya Rabbal Alamin.. 🤲🏻😊

sabar byk2 sis. insyaallah Allah akan beri yg lebih baik. bersangka baik atas apa yg jadi. mungkin ada hikmah yg kita tak tahu

4y ago

terima ksh..amin insyallah

Allahuakhbar.. salam takziah sis.. semoga kuat dan bersabar yer.. Insyaallah ada rezeki sis akan datang nnty ☺️

salam takziah puan. semoga diberi kesabaran yg tinggi.. semoga nanti dpt cahaya mata tak lama lagi. amin

Salam takziah sis.. Sy sendiri pon dah merasa.. 2 kali juga luar rahim & gugur.. Banyak kn bersabar ya..

4y ago

terima ksh..smoga ada rezeki buat kt berdua lpas ni..amin

ya allah tkot pulak sy baca.sy ni tgh otw nk ke hkl cek sbb dh 4hari bleeding tp x bnyak

4y ago

sy bru je kguguran sabtu mlm haritu sis smoga kite b2 terus tabah dan kuat 😭😭😭