Possible Twin Pregnancy

Salam.. Hi..mommy2 semua.. Alkisahnya sy pregnant dah 9 week..bila kandungan sy 6 week sy alami spotting yg on off.. Pg jgk hosp dan klinik utk ask for this issue.. Doc ckp this case is threatend miscarriage..pd masa yg sama doc jgk xdpt detect heartbeat baby..time masa kndungn sy 7 week.. Mmg ulang alik hosp..sbb ini kndungan yg 1st.. And pd hari ahad lepas sy bleeding teruk sekali cram perut..and semalam sy miscarriage jgk.. And what happen is.. Bila sy pg hosp utk check semula betul ke dah gugur..sy bawak sekali janin ke hosp.. Bt sy terkjut jgk.. Bila scan masih ada lg kantung dan janin.. Doc pon terkejut..and doc ckp sy possible twin pregnancy..but sebelum ni scan xnmpk pon twin.. Ada ke kes mcm sy ni?? But..doc ckp yg 1 ni pon xdpt detect heartbeat..:(

2 Balas

sy terbalik dgn awak. 3-4 hari sblm 8weeks ada brown discharge, masa 8 weeks tetiba klua light spotting merah pink, pergi PAC scan tengok ada 2 kantung. satu jadi satu xjadi. satu ada heartbeat. Dr bg ubat kuat rahim n monitor kt rumah, bg masa 2 minggu baru appointment. tapi skrg ni baru masuk 9 weeks, tiba tiba bleeding yg mcm awal period likat tp xda flow yg smpai penuh pad. just everytime tukar pad ada lg bleeeding tu. Pergi PAC semalam diorang suruh balik n tunggu je tarikh appointment tu. skrg ni xtau la macam mana keadaan.... xtau baby ada lagi ke tak.

Semoga awak bersabar ya..insyaallah ada rezeki tu nanti..