Anak masih belum blh bertutur simple words

Salam.. sy nak tanya tips2 ibu2 untuk membuat anak bercakap.. anak sy dh umur 23 bulan tp masih belum boleh bertutur.. cuma blh sebut 'Nak' dan 'Nah' sahaja.. Dah mcm2 sy buat nak suruh die sebut.. Mama dan Papa pun die tak dpt catch.. Ape sy perlu buat ye..

1 Balas

Pretend play. . Sangat membantu anak2 utk tambah vocab. .bagi dia mainan macam masak masak, jadi chef. .Mainan bertukang jadi tukang rumah. .Pakai baju superhero jadi superhero. .Jadi pelanggan beli ice cream. .Jadi tukang order. .Jadi makcik kantin. .Haha ni la saya mampu buat so far. .Dan memang anak saya mula ada word baru. .

3y ago

sama sama 😊 sis search page aishah kassim kat facebook. .membantu sangat. . kalau 2 tahun tiada perubahan bawak anak jumpa pakar. . 😊