Anak boleh sebut few words only

Hi mommies...anak saya umu 1tahun 11bulan tapi die bel boleh bercakap buat ayat macam 'mummy susu'... Kalau die nak susu die hanya sebut su...makan minum pon die tak sebut lagi... Hari2 saya ajar mummy makan..mummy susu tapi die xsebut lagi... Kalau tunjuk gambar mummy baru die sebut mummy.. Saya risau dan rungsing apa saya perlu buat? Saya panggil nama jarang betul die nak pandang and dengar😭... Bulan 2 ni repeat jumpa doktor nak tengok perkembangan die...ada tips tak mummies? Kesian die kadang2 sampai mcm sy give up..

1 Balas

takpe awak slow² ajar. tak terlambat lagi. bagus sebab awak ambil tindakan awal. awak follow page aishah kassim kt fb. awak tgk video dia. byk tip untuk bantu anak bercakap.