Scan x npk

Salam , sy nak tanya , ada tak d sini yg ada pgalaman scan baby tp x npk ? sy priod x regular , 3hri lepas d sahkn pregnant oleh Klinik gov , tp sy scan d swasta but doc ckp rahim ksong myb mc awal susa nak detect .. skg cm sedih plak tkut upt gov tpu plak , tp 7/11 buka buku daa ..

7 Balas

klu Ikut date priod 9weeks da , but my priod is not regular so doc swasta blg mgkn mc d bawah 5 or 4weeks .. tp rahim da kembang , scan prut xnpk apa , bla bt tvs bru npk tu pun cuma npk rahim kmbg ja .. sy risau but sy p0sitif sj n bdoa pd Allah smoga lps buka buku nti npk laa baby kt dlm prut ne .. bdoa jak smoga smua dpermudahkn n d lncar kn aamiin yra ..

Berapa minggu estimate skrg? Awal lgi mmng biasa xnmpk pape.. try g scan semula dlm 7 weeks keatas.. time tu dah boleh nmpk baby.. 9 weeks keatas biasa dah leh detact heartbeat.

Don’t worry. Sy awal2 pon nampak kantung je lagi. Then da masuk 9 weeks check lagi sekali baru nampak baby and heartbeat 💓

Mungkin waktu subur lambat period irregular kan.. sbb tu bila scan x sama dgn kita kira LMP.. Try scan seminggu 2 lg..

5y ago

heheh baby nakal ne ..

maC awl sis. sya pn awl2 scan susah nk nmpk. 12 weeks bru nmpk hrtbeat bby.

Dah brape weeks ye? Sy scan 6weeks da nmpk bby n heartbeat

Brpa week tu.sy 4week scan perut xnmpk. Scan dri bwh bru nmpk.tp kcil lgi