Upt

Salam smua , sy mau tnya , ada ka d sini yg pernah alami mcm sy .. sy d sah kn pregnant n 7/11 ne buka buku .. tp bila sy cek urine druma guna upt strip yg sy bli d shopee lgsg xda apa2 , mmg 1 line saja .. line samar pn xda .. tp kk gov da sah kn preg .. rasa nyaa upt druma tpu or upt hosp .. sy confuse ? tkut pn adaa .. da bsyukur sgt bila thu preg sbb da 7y kawen .. ne 1st baby ..

11 Balas

KK sahkan pregnant just melalui UPT pastu mintak buka buku pink? Selalunya doktor tak bg buka lg buku pink kalau tak scan lg. Ataupun scan tp x nampak apa2 lagi. Bila dah ada kantung/heartbeat, baru doctor akan suruh buka buku pink. Biasanya selagi x nampak, repeat scan sampai nampak.

5y ago

0uh bgtu ka .. arytu sy ada bg npk doc yg kk gov kertas scan sy yg sy scan d klinik swasta , tp doc suru bka buku sj .. hrp2 laa bila scan nty baby daa npk n blh bka buku ..

Kes kawan sy, check kk +ve. Balik check kat rumah -ve.. semua upt -ve. Even dah check selepas 2 hari pun, upt beli guardian watson still -ve . Rupanya chemical pregnancy. Period 3 bulan x dtg.

5y ago

0uh cm tue .. hrp2 laa sy btl2 pregnant sis .. da 7y menanti .. smoga rezeki bpihak pd sy .. doakn sy sis

Upt hosp biasa nya tepat sbb dorang guna upt yg dipercayai, bkn yg jual murah2 kt shopee tu. Hehe. In shaa allah, ade rezeki tu sis. Nnt scan la sekali utk kepastian lagi. Take care sis 😁

5y ago

Yaa sis , ada jg famli yg ckp cm tue .. kekadang ada upt yg da rosak berpun blm bka kn .. ok sis aamiin yra .. tq sis ..

InsyaAllah takda apa2.. Nt bfore buka buku, awk scan dlu.. Pastu trus g kk buka buku pula yaa.. Sy doakan awk xda apa2

5y ago

tq sis .. inshaAllah dgn izin Allah sy pn akn bgelar mommy .. tq sis .. doaka sy smoga smua d permudahkn yahh aamiin yra , tq sis

Percaya hospital ke percaya benda yg beli at shopee tu?? Ape.laa.. Percaya laa. Pada yg lebih arif

5y ago

tq sis2 kuh .. xpalaa , myb cara dia mmg cam tue .. sy x kecik aty jgk , ada org dgn cara2 masing2 kn .. xpala sis , sy p0sitive sj , andai suda ttulis rezeki sy inshaAllah mmg rezeki sy jgk .. smoga Allah permudahkn sgala urusan sy nty aamiin yra

Sis , doc tak scan ke masa sah kan tu ? Kalau doc dah scan and baby ade , abaikan je la upt tu .

5y ago

0k sis tq . smoga Allah permudahkn smua urusan sy n kta smua jgk aamiin yra

Beli upt d watsons or guardian..test..tgk line naik atau x....

5y ago

X faham? Klu upt test upt b4 jumpa doc -ve mean hcg blm ada.kamu early test... Kalau test lepas jumpa doc -ve ada kemungkinan upt rosak........ Scan rahim kosong .kembang..antara 2..rahim kembang utk penempelan embryo @ kembang sebab nak period.... Beli upt d watsons ..guardian..pharmacy.... Klu betul pregnant mesti line makin terang... Takut saja upt yg doc buat tu x valid...... @ chemical pregnancy...... Try upt clearblue...

Lagi sahih kalau dr yg sahkn. Tahniah sis. Enjoy ur pregnancy k

5y ago

alhamdullillah tq sis

semoga ada rezeki sis.. teruskan berdoa..

5y ago

inshaAllah sis , mudah2an .. aamiin yra tq sis ..

Salam.. Try guna clearblue digital

5y ago

ok sis tqq