Meggie ?

Salam sume nk tnye sy bru 8 week 4 days,sy tringin sgt2 nk mkn meggie kari pecah telur,bley ke mkn mse awal2 ni?

Meggie ?
43 Balas

Ya Allah... Sy pun alami dilema yg sama mcm ibu2 semua 😂... Hati n perut teringin sesgt mkn maggi kari telur ni tp risau n mcm2 di pikirkn nya... Sblm mkn tu doa minta pd Allah supaya makanan ini tak memudaratkn kandungan dan pelihara kita dan kandungan dr segala penyakit...😅🤲💕

Saya baru lepas makan ... Teringin sangat nak makan siap tumis bawang putih letak telur, daun bawang daun sup 😂😂 ... Pastu kata kat baby dalam perut , ammi mintak maaf ammi teringin sgt ... Lepas ni ammi tak makan dah 🤣🤣🤣

Boleh je sis. Rebus maggie sampai separuh kembang, buang air rebusan tadi, letak air masak baru. Rebus kali pertama tu buang wax lilin dekat mee maggie

boleh tp jgn la kerap sgt. klo sy mkn megi pakat dgn husband jgn cter kt mak. mak2 kite ni pantang klo dgr mkn2 megi ni 😝 habis la kene bebel 3hr 3mlm.

Sy bru buat td, tringin nk buat gini tp anak pn sebok nk mkn,, so sy buat jd kn maggi kari goreng,, perencah pn ltak sikit sbb ank xske mkn pedas..

Boleh je.. tp make sure tlur tu msk btl2..jgn sparuh masak. Sbb mcm pnh baca artikel kuning telur sparuh masak x ok utk ibu hamil

Saya pun baru lepas makan meggie kari 2 hari lepas sebab teringin sangat2.. lepas makan 2,3 sudu, dah tak nak dah.🤭🤭

blh je mkn..tp jgn slalu. sy br mkn mnggu lps...ilngkn teringin..huhu..tp serbuk kurgkn..Maggie sy rebus dlu kurgkn wax..huhu

Boleh sis..bg lepaskn rs mengidam..tp jgn kaw2 pekat kuah mggi nye ea dgn pedas sesgt..😅✌jnji dpt rs jdla.. 😘😉✌

Abis separuh dah maggie tu...🤓 Boleh, cuma jangan kerap ya. Maggie kita sendiri tahu kandungan nya x berapa baik.