Meggie kari

Hi momies . Saya nak tnya . Ibu mengandung boleh tak makan meggie kari ? Nak sgt2 mkn meggie😅tapi masih was-was nak makan ke tak .

3 Balas

semua makanan masa mengandung ni mkn ikut kesusaian bdn. kalau yg pelik2 sblm mengandung x penah mkn, mkn jela sikit buat hilang rasa teringin. jgn la rasa sampai tkut sgt nk mkn. kalau follow dr imelda, semua boleh mkn kecuali benda yg allergic and jgn berlebihan.

2y ago

baik thankyou

boleh je, saya baru mkn minggu lps maggi kari cup teringin 🤣 tp air pertama bg lembut maggi tu saya buang dulu. pastu masuk kn air panas baru utk kuah dia. Serbuk maggi tu pun saya x letak semua, cukup bg ada rasa je dlm separuh hehe

boleh. bukan selalu.