Takotttt!!???

Salam.. Smlm sy ade appoinment o&g kt hosp & dibagi appoinment sterusnya utk jumpa pakar bius.. Doc ckp dyorg mmg aim sy utk brsalin normal tp in case klau trpakse bersalin czer sbb sy ade gdm. Sy jd takot sgt². Boleh x bg sy kate² pnguat semangat supaya sy x trlampau takot sbb sy rsau jd tekanan pulak?

4 Balas

Jan bnyk fikir sis. Kes kita sama ja tp sy suda melahirkan tanggal 28hb yg lalu. Dktr pn ckp bgtu sma sy. Sy kena induce masukkan belon masa tu bukaan 4cm sy trus kena kasi masuk dlm labour room. 3jam tunggu bukaan penuh sy kuatkan hati utk beranak normal padahal masa tu doktor suggest sy utk czer tp sy berjaya jg utk beranak normal. Mesti mau kuat k 💪

5y ago

Sakit mmg sakit sis rasa dia mcm yg kena seluk utk cek bukaan. Kuatkan semangat okay mumys

Sy Gdm jugak sis.. dulu sy bersalin normal je.. jgn risau banyak ye.. klo xde tanda² nak bersalin waktu 38minggu baru diorg suggest induce. Biasa anak 1st, doktor bagi masa untuk kita cuba bersalin normal dulu.

5y ago

Semoga sis dpermudahkan urusan untuk bersalin nanti.. aaminn

InsyaAllah Puan. fikir positif je.. InsyaAllah selagi boleh normal, diorang akan try normal.. puan banyak berehat, berzikir & kumpul tenaga utk bersalin baby ye

5y ago

nak dekat2 banyakkan minum air kelapa.. banyakkan makan bendi.. istighfar banyak2.. mintak maaf & doa dari org sekeliling especially family n husband.. InsyaAllah yang baik baik je

jgn stress2 sis..relax n doa bnyk2.. semoga segala urusan dipermudahkan n selamat semuanya..u can do it 💪💪

5y ago

in sha Allah sis..semoga sis dpt bsalin normal ☺️