Check up kk @ private ? GDM

Hi ibu2. Tadi sy pegi kk. Memandangkan sy dah ada gdm, jd nurse kata appoinment sy dah rapat jd 2 minggu sekali sampai la bersalin nanti. Sebab kk nak review bsp. Sy gdm on dc skrg. Masalah sy adalah kekangan waktu utk pergi dan tahu2 je lah.. kalau di kk mmg tak lari 3 @ 4 jam utk setiap appoinment. Jd sy rasa mcm nak sambung check up di swasta. Waktu lebih flexible. Soalan sy, kalau sy sambung di swasta, adakah appoinment tersebut kena buat 2 minggu sekali jgk mcm di kk? Terima kasih.

1 Balas

kena ckp dgn nurse nk continue dkt swasta. xnak continue dkt kk dah. selalu kalau kes gdm ade swasta yg tolak ke kk jugak, dorg xnak amek risk 😅 cuba call dlu klinik tu tye. selalu sye buat bsp, morning je dkt kk. ptg semua dkt klinik swasta. byr rm5 je sekali buat. or beli je glucose meter tu. buat sendiri kt rumah. lagi sng. selalu nya kk ade bgi time slip utk yg bekerja. cuma company accept or x jela.

2y ago

review selalu next day nye bila dh complete bsp 4kali. boleh mntk early appointment kalau nak pg kk. plus ade hari2 tertentu yg xramai org. contoh kalau sbtu kk tutup, boleh pg kamis or rabu. selalu hari2 ni mmg x ramai. jumaat or isnin mmg jenuh nk tgu. lps tu boleh mntk siap2 time slip dgn nurse. kalau susah sgt pg swasta je. tpi call dlu tauu. tkut ade yg x accept.