Kulit Kering Ke?

Salam. Siapa yg anak dia kulit ada masalah sama? Dah jumpa doc. Katanya sbb panas peluh. Tapi saya guna aircond.

Kulit Kering Ke?
18 Balas

baby i pun mcm tu. 1st becos pakai minyak yuyi. and second one losyen x sesuai. tu yang i detect la. but masa jumpa doc dia cakap panas, bla bla bla but everything solve by using PHYSIOGEL , beli kat pharmacy, sapu kat the whole body, semua hilang. pelipat ada merah2 pun hilang, kulit2 kering semua jadi elok, very recommended.

Mcm fungus... Try g farmasi mntak ubat kulat nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

Same case with My baby girl (5 months) . Pergi consult doc , doc kata sebab minyak yang kita guna masa urut perut baby. Then dia bagi rash cream. Tapi tak ok. Kulit jadi kering, warna kulit tak sekata and merah merah. Try letak olive oil ( brand dalin) okay sikit.

ank saya pun masa baby ada kene kat dahi. lg byk. lg la nmpk risau sbb kt bhgian muke. dh p klnk mcm2 ubt plembb dktr bg smpai dah mls nk p rujuk kt klnk. last2 hilang sndiri.

Anak saya pon sama sis . . Habes dekt pelipat2 die merah2 . . . Walaupon beraircond atau kipas . . Saya minx ubat dekt klinik kerajaan je . . Minx2 ok la ni . .

4y ago

Klinik bg cream zarin ke sis?

Guna aircond sebenarnya akan lg kulit. Nti lepas mandi malam, sapu vaseline jelly petroleum seluruh tubuh anak supaya x kering sgt dlm aircond

tu fungus.. anak sy ada masalah yg sama.. dari dahi pergi ke leher n dada.. try tasneem skeenz, alhamdulillah dh fully okay skrg 😊

dlu kulit anak sy pun cmtuh sis .. mgkn sbb psg arcond kulit jd kering.. tp sy pki kan mandian Cetaphil bby sofar alhamdulillah ok kulit

mcm luka melecet yg melecur sy nmpk.. tpi maybe sy salah kot.. cuba letak minyak aow atau durani sinoskin.. moga dpt mmbantu

Baby sy pon mcm ni. Ada bintik2 kecik kat belakang badan. Last2 sy guna mandian sebamed & lotion baru nampak kurang sikit