Kulit kering

Hi. Nak tanya ada tak mommies kat sini mengalami masalah kulit terlalu kering masa pregnant? Saya punya kulit sangat2 kering esp duduk dekat aircond. Gatal merenyam sbb kering sgt. Sampai dekat seluar tu melekat kulit2 kering mcm kelemumur. Dah pakai losyen pun sama.

2 Balas

Sya pun ada masalah kulit muka kering betul.. Minum banyak air dan sya ada pakai krim Kiehl's ultra moisturiser. Betul2 dia lembutkan kulit. Sis boleh cuba. Masuk 2nd trimester baik dah kulit sya.. Alahan pada 1st trimester saja.

2y ago

Ini face moisturizer ke sis? Saya muka okay. Tapi badan teruk sangat2 😭

Mungkin sis boleh cuba pasang kipas instead of aircond. Sebab macam saya alah sejuk, kulit kering habis. Pasang kipas baru ok. Kalau pasang aircond pun, suhu tak rendah sangat

2y ago

Saya mmg pakai kipas dekat rumah. Dekat ofis je aircond. Tapi walaupun pakai kipas kulit saya mmg sgt kering. Ada suggestion lotion yg sesuai tak? Hehe