Mintak tolong.

Assalamualaikum dan hai semua. Saya patut guna cream apa ya untuk kulit anak saya ni. Dia 4 bulan. Tiba tiba je naik ruam dan merah merah bawah leher dia. Sebab musim panas ke ? Tapi kalau duduk dalam aircond lama kulit dia pun akan kering. Mintak mommy ibu mama semua share tips. Terima kasih 🥹

Mintak tolong.
15 Balas

Sis pergi Klinik Dr. KO. Dia akan bagi cream, harga dlm rm90 camtu. Tapi, ubat tu wallahi memang berkesan kat kulit baby yang ruam, gatal dan seangkatan dengannya. Saya dah pakai lotion bzubzu, cetaphill, aveeno semua tak jalan. Dia jadi kering dan berbiji². Tapi, lepas guna cream Dr.Ko tu, terus hilang semua biji² tu dan kulit baby elok je mulus. Berbaloi duit pergi sekali je, tapi sangat berkesan. Highly recommended!

3mo ago

Klinik dr.ko dekat mana ye? Apa nama cream tu ye? Melomet kan, ke bukan?

kalau kulit kering pakaikan vaseline untuk baby. anak saya mcm ni dpt detect rupenye sbb panas ingt sbb tuka susu atau masalah pencuci baju. saya beli sudocream sapu nipis2. dpt smngu hilang dah. tapi ade je sudocream orng ckp tak sesuai. kalau taknak pakai sudocream pakai yg organic punya better. ade dekat pharmacy. jgn pakaikan dia baju. bia je kulit mcm tebuka kene angin.

Sama anak sy pon mcm ni.. tmpt yg berlipat merah2 bintik2 sbiji laa mcm ni.. leher, ketiak, perut dia jd cmtu.. sy pakai kan bzubzu pon mcm x hilang je.. apa ye yg terbaik? Suggest pls... anak sy pon mlm pakai aircond. Hehe cmne ea awak.. dah ok ke anak awak?

1mo ago

sama ar ank sy pki bzu bzu xda perubahan langsung

Sy pakai yg ni since ank sy eczema, yg ni pakar paed yg suggest, kt ruam bole, ruam susu or any alergic mmg sesuai, sapu ni kejap je dlm beberapa jam mmg hilang.. harga agak keras tp mmg mujarab

sama la sis anak Sy Pon . Sy guna minyak tropika Baby Hair & Body Oil – Lavender . letak bawah leher , celah kang yg berlipat , ruam ruam dkt badan n boleh buat minyak rambut jgk .

hai sis sy guna ni bby 2bulan smpai skrg 4bulan guna ni alhamdulillah molek kulit bby.

Anak saya dah cuba mcm2. Last2 sy pakai TyT je. Alhamdulillah smpai skrng ok kulit dia

Anak sya guna sudo cream dengan seba med cream(boleh sapu bahagian muka)

Saya guna lotion snow white, alhamdulillah ruam anak saya hilang