Ibu mertua tidak prihatin

salam semua...saya just nk tya pendapat...ada tak sesiapa yg pernah mengalami situasi mcm saya?baru2 ni saya keguguran 8 mggu dan MC utk 2 mggu,sepanjang saya MC tu ibu mertua langsung tak jenguk saya walaupun tinggal berdekatan...saya cuba ambil positif yg dia sibuk sampai tak sempat jenguk saya walaupun sekejap...baru2 ni bila saya dah bekerja,suami saya pulang ke rumah ibu dia dengan anak2...saya ada tanya pada anak2 saya ada tak nenek mereka tanya ttg saya...anak2 saya jawab tak ada...ms tu rasa sedih sangat...saya terlepas cakap dengan ofismate yg mak mertua langsung tak datang melawat saya...ofismate saya terkejut...saya kata saya malas nak fikir pasal ni kalau tidak saya yang makan hati...saya teringat awal2 pernikahan dulu dia pernah kata kenapala suami saya tak kahwin dgn bekas temanwanita dia...ms tu saya dah tau yg saya bukan menantu pilihan dia,tapi saya hormat bapa mentua saya bila dia kata"ni semua jodoh yg Tuhan tentu,kita mana boleh pertikai"...ikutan sepanjang 6 tahun lebih berkahwin ni saya banyak makan hati dgn sikap ibu mertua dan sedara perempuan suami saya tapi sy ignore sebab nak jaga hubungan tu...tapi bila jd mcm ni saya tertanya2 adakah disebabkan saya ni bukan menantu pilihan dia,dia buat lebih kurang saja dekat saya....tolong bagi pandangan,terima kasih

48 Balas

sbr yea sis... byk kn berdoa insyaAllah allah sntse mendegar doa hamba nye... sdih plak part ayt last sis tuh...

5y ago

ye...saya susah nak lupakan apa yg pernah org buat pada saya...kalau saya boleh tulis balik apa yg keluarga mentua buat dekat saya rsnya dah berkajang2 dah tp saya cuba lupakan..kalau tidak rasanya saya dah lama dh berpisah dgn suami saya huhu

Sabar la ye sis... Jgn fikirkan sngt.. smoga nt ibu mertua sis sedar dan boleh terima sis dngan baikk...

5y ago

entahla...dia pernah cakap dgn mak tiri saya yg dia tk masuk campur hal rumahtangga anak2 dia...saya ingat okla.tp bila jd cmni saya sedihla gak,mentang2 kita sorg je menantu perempuan dia buat derk sj

Sabar byk byk ya. Mana tau ada hikmah Di sebalik semua ni. Think of happy thoughts je, jgn stress stress

5y ago

ya betul....kena fikir yg happy2 saja

Ok lg mak mertua, klau mak sndri perangai cmtuh.. cm sye nih hah.. huhu terasa xterasa lah.. 😁😁

5y ago

Betul.. dia wtpe pun xkan kita nk balas.. biar jelah, nnti pndai lah cari kita.. 😁😁

Takpela sis, sabar ya. Positif diri. Akan dtg kita jgn buat menantu mcmne mertua buat awak.

5y ago

insya Allah

Semogaaaa dipermudahkan urusan puan dunia akhirat 💕

Klu di fikir sgt, nti makan dlm sis. Kita doa yg baik2 sja.

5y ago

ya betul sebab tu saya tak nak fikir,saya buat tak tahu saja...kalau balik rumah dia pun sebelum2 ni saya cakap benda2 penting saja...dia pernah kata dekat menantu2 dia yg suma menantu dia tak pandai masak dkt salah sorg anak dia ms raya baru2 ni...saya yg ada kt situ mmg terasa la...dlm hati dah nekad pasni jgn suruh saya msk2 dah kalau balik rumah dia

Sabar la. 1masa nanti pasti akan ada perubahan dr mil.

5y ago

Insya Allah aamiin

Saya jenis lagi suka/xkisah kalau mak mentua xjengok saya.

5y ago

Hahahahah kan.. Tapi bila kita balik sana.. Abis laa diperli perlinyaa

Takpaa sis sy fhm perasaan tuu .. Sabar sjaa jalan pnyelesaiannyaa .. Sy pun alami benda yang smaa . Tgl sebumbung lg kndungan sy 26 minggu skg tapi dri awal kndungan diaa x pernah tnyaaa itu ini . Sy pun diamkan sajaa diri . Y penting jagaa diri baikk2 yaa sis .. Stay positive yaaa sayang

5y ago

Ye betul sebab sabar dan ingatkan anak2 la saya just buat tak tau saja tp maybe sebab kita ni baru keguguran dan tak lepas tempoh berpantang yg sepatutnya,tu yang terfikir mcm2 huhu...