baju baby labour room

hi sy nk tnya, klau sy bawa sleepsuit untuk pakaian di hospital boleh ka ? sbb sy ingat dh tk perlu bawa bnyk² mcm mittens and booties. ka mmg kena bawa baju yg sepasang seluar tu ? #firstmom

10 Balas

hi mmy. better beli baju yg 2 pcs tu. sebab pengalaman sndri bersalin hosp gov bln july baru ni, nurse mintak baju and pampers je utk labor room. seluar bby nurse ckp tak perlu. bedung pun guna yg hosp je. bedung sendri pakai bila bby dh dduk dgn mmy kt ward or nk discharge nnt.

20h ago

noted , tq sis

biasa nurse pakaikan baju, pempers ng selimut je seluar,sarung kaki tangan dia orang tak pakaikan pun..saya bersalin july lpas..suami lupa bawa masuk bag kat LB..sudahnya baju, pempers n selimut semua hospital punya..naik ward baru saya tukar..

not recommended. sbb susah dktr nk check bby nti. better bj seluar biasa tu. mitten booties xperlu pkai bila bby kt wad...kesian bby panas...bedung hsptl pun dh tebal. nk balik baru pkai mitten booties tu

19h ago

noted , tq sis

bju button dpn most better. sluar kdg nurse x pakaikan pon sbb bby msh ad tali pusat 😉. romper button pn ok jgk. pilih pkaian yg sng nk tukar pampers ,npk tag kat kaki diaa, and doc sng nk cek

Pakai yg senang nak tukar pampers anak. Sy kat hospital hari tu nurse auto pakaikan baju jer untk baby dan dorg bedung baby jer xpakai seluar. Baju beli yg button depan senang nak pakaikan.

Sy bawa baju je. Sbb bby newborn ada tali pusat..takleh tutup ngn apa2 kain lagi. Sbb nak bagi kering.. pastu bawa mitten sbb kuku baby newborn tajam2 😅

masa saya bersalin bulan lepas hosp gov nurse cuma mintak pampers je . dah nak discharge baru nurse suruh tukar baju yg kita bawak sendiri

16h ago

Sy 3hari dlm hospital lepas bersalin, satu baju je pkai masa balik. Kalau tak baby pkai baju hospital atau pakai pampers je sbb kena jemur bawah lampu. Ni kat HTA.

Boleh sis. Make sure sleep suit tu ada 2 ways zip. Yang ni senang. Nak buka dari atas boleh. Nak buka dari kaki pun boleh.

21h ago

Most welcome

tag baby pakai kt kaki, byk Kali jgk cek. jd pakai la apa pun yg mudahkn proses

20h ago

nk kena cek jantina jgk.

Nak bersalin hospital apa nanti? Gov I tak sure boleh ke tak.

21h ago

gov sis