ape patut buat

Salam semua....nk mintak pendapat rakan d cni....ape patut sy buat...suami bg kwnnye pinjam duit dan sekat makan minum juga keperluan skolah ank²...kami terpaksa berjimat... Pg ni sy dpt tahu die bg kwn pinjam duit 1k...tp bila sy tanya,somi hanya kata kwn pinjam 100 je...terang² die tipu sy... dan sy kata kt die,knaoe perlu tipu benda yg dh tahu....die diam buat derk... Ape patut sy buat...

7 Balas

Sis kena kawal duit suami.pegang je kad bank dia. Kalau xkawal,slgi tu la dia akn bgi pnjam smpai anak sndiri kena sekat makan minum.mmg nmpaak sgt dia seorang yg pentingkan kawan dri keluarg sndiri. Suami say dulu Pon mcm tu.suka bgi pnjam.last2,saya skit ati.saya amik semua duit n kad bank dia.saya yg kawal semua.saya hanya bgi rm10 je sehari utk makan minum dia Masa kerja. Skrg,dia x brni dh nk mnta.

Geram plak bc ni.dahulukn istri n ank2.takkan xtau lg kot.mmg pyh la kalau dpt suami yg pntingkn kwn dr ank isteri.mcm bodoh pun iye jg.lbih baik 1k tu blnja ank istri dr kwn.sakit pening,jaga ank2,urus rumahtgga,mkn minum bkn kwn yg urus.isteri yg urus...sesekali suami mcm ni sis kena let out perasaan sis...x bole diamkn sgt.

ye la better buat joined account ke. or minta je duit gaji dia masuk account puan. kdg dia ego nak bg pinjam kt org. yg susah senang bersama keluarga bukan kawan. pastu tuntut balik hutang dr kawan tu, kalau betulah kawan dia akan pulangkn balik.

Berjumpa je dengan kawan dia. Cakap je terus kalau dia nk pinjam duit,, tengok la orang tu punya komitmen,Orang pun ada anak bini. Biar je nampak kita kawal suami sebab apa apa kita yg hadap, bukan orang lain.

Sm kak, kami pun berjimat sgt. Mertua minta 1k tiap bulan. Xtau ap sy salah sbb ni mertua

Tangungjawab sorang suami tu pada isteri dan anak2 yang paling utama..

Eee rase nk je kate bebal.. Geram sy bace.. Sian awak..