Baby xnak makan

Hi mommy, sy da buntu nak watpe. Anak sy da 1tahun 2 bulan. Die start jalan mse 1 tahun lg. Skrg ni die xnak lgsg disuap. Tiap kali sy suap, die trus tutup mulut rapat2. Sy try bg die makan sendri, hanya beberapa cubit je nasi die masukkan dalam mulut, selebihnya die buang. Kalau sy buat benda pellik2 mcm pasta, mee smua, lgla die xnak..sy da buntu. Adakan sy patut start dri bubur balik. Sy x taw kenapa die anti sgt disuap. Adakah sbb kena paksa. Tp sy jarang paksa anak mkn kalu die refuse. Cuma x pasti di tempat pengasuh camner.

3 Balas

anak saya kalau dia nak makan sendiri makan nasi putih je, saya buat bulat2.. kalau saya suap boleh la protein+sayur tp kalau dia nak la.. biasa saya letak isi ayam rebus atas roti pastu masuk dlm air fryer buat finger food, tu confirm anak saya makan

Baru terjadi ke? Finger food dah cuba? Btw, kena tanya pengasuh dekat sana dia makan okay tak, ada paksa2 ke.

gigi nak tumbuh lagi ke?