Suami suka pinjam duit

Salam mommies..bole bg cdgn x mcm mn nk handle. Sy dan suami dua2 bekerjaya. Cuma gaji sy besar sikit je dri suami. Tp alhamdulillah suami sy x culas dri segi nafkah sy dan anak2. Cumanya satu benda saya perasan, die suka sgt meminjam duit sy utk beli benda kesukaan die esp bab gadget. Cthnya. Die bru je beli playstation 5. Die janji akan bayar, tp die merasakan duit nafkah rm900 yg die kasi sy setiap bulan adalah termasuk utk bayar hutang Sy xnkla cop berkira dgn die. Cumanya sy x suka membazir. Suami sy plak hantu gadget dan game. So camner ye nk atasi. Xnk plak hal meminja wang ni jd isu pergaduhan plak. Huhu.

1 Balas

mcm kerajaan Malaysia kita je tak mau bayar hutang duit royalti minyak kat negeri pengeluar minyak, sbb dah bagi duit sama2 mcm semua negeri je😅 hutang beli gajet 1 hutang nafkah 1, jd dua bab mana blh satukan.. kalau husband sy, dia bagi duit tu dia bagitahu siap2 contoh bg 300, 100hutang 100duit belanja diri 100duit makayah. pastu dia masuk bajet belanjawan.. sy plk tolak 100hutang. make it clear tulis satu2 bagi nampak. kalau sy org tak bayar hutang spt yg dijanjikan sy auto berkira.. tk bayar langsung, kalau bayar sikit2 walau 10, sy ok.