Kencing Kotor

Salam semua.. Sy kerap sgt la kencing kotor.. Dah on antibiotic.. Dah insert ubat.. Tp still masih ada lagi.. Rasa sgt x selesa bila kencing rasa ngilu n kerap rasa nk kencing.. Apa patut sy buat ye? Dah kerap minum air kosong jgk.. Ada cara lain x utk ubatkn? Sy baca yg air jus cranberry bgus utk masalah kencing kotor.. Klau ada gdm elok x minum ye?

70 Balas

Pernah, pd awal kehamilan (sakit yg terlampau) rasa tidak selesa utk buang air / ‘bersama’ suami. Tapi since pegi berjumpa doc, doc ckp itu normal sbb kadar hormon kita berubah time pregnant. Doc nasihat consume ubat Antibiotik + Ural. Alhamdulillah sakit hilang, kencing kotor pun berkurangan. Rajin minum air kosong/ kurangkan air manis buat sementara/ minum air kelapa or lemon juice or barlie. In shaa Allah mudah2 an sis cpt sembuh & segera take action bila sakit dtg kembali sbb x elok utk baby/ takut kuman merebak.

5y ago

Bacaan utk darah dalam urine saya +1. Doctor tanya saya ada angkat anak ke? Kalau ada angkat anak pun urine ada darah. Lps tu die cakap takut ada batu karang pulak. Adui stress kepala otak saya. Sy tanya doctor.. eh mcm mana kalau ada batu karang. Die cakap jangan risau la. Semua org ada tapi kecik je. Just kena minum air byk2. Lps tu die ckp tak ada apa2 tak perlu risau. Haishh mmg la kena risau kalau da die cakap mcm tu kan. Adou dilema saya skrg ni😭