sakit senggugut

Salam semua. Sy bru dpt tau sy pregnant smlm. Kira2 4mggu bru. Tp normal x ni rsa sakit senggugut mcm nk period ni?

22 Balas

Hehe macam saya jugak dulu awal2. Mula2 taktahu pregnant. Ingatkan nak period.. pergh kemain gagah pergi interview kerja padahal masatu rasa senguggut kuat sangat. Muka habis pucat. Sampai yang orang interviewkan tu tegur saya tu cakap awak pregnant ke, saya jawablah tak. Dalam hati siap cakap, mana mungkin pregnant, dah rasa senguggut ni nak period la ni. Masa tu tarikh sebelum tarikh period. So tak berasalah pregnant. Minggu depan period tak dtg2.. test2 naik double line😅 masatu dah 6minggu.. terus dapat mesej pulak tu kerja diterima. Tapi tak jadi. Husb tak kasi

4y ago

Alahai..😂😅 mcm tu ya.. sy pula dulu main firasat2 lagi 😂tapi x caya..

Berapa hari lewat period suda sis? Saya pun ada tanda2 ni juga. Ikut betul due haid hari ni. Tapi masi tiada darah haid keluar. 😅 tanda2 senggugut dari 1mingu awal ni dah rasa cramp perut dan sakit pinggang. Semalam pun dah rasa sakit2 snggugut. Tapi masih juga belum haid.

Rasany normal kot . Sebab sy pun dh delay 2 hari . Hari pertama period delay , mcm kram kat bawah perut . Alhamdulillah . X ada bleeding . Ni dh nak tunggu seminggu baru nak try upt

Macam tu ye.. baru tahu. Seminggu sebelum tahu prgnant, sy pun ingat senggugut sebab rasa cramp perut.. Ada sekali rasa cramp lama.. rupa mengandung #pengalamanpertama

normal sis... sy dlu cm tu gakk... stiap hari nk g krja letak minyak cap kapak bnyak2.. time rehat pon letak minyak lg kat perut.. nasib baik baby kuat

saya pun dapat simptom sama macam sis, saya rasa 5 hari sebelum nak period. malam tu saja try upt tahu2 naik 2 line 🤣

Normal..sy pn mcmtu dulu.. nnt hilang sndri..tp klo ade bleeding sikit atau bnyk kne pegi hospital

Normal.. Aslong as takde bleeding. Kalau ada bleeding, cepat2 pg hospital.

4y ago

Tak sure juga tapi better pg jer hospital. Sebab dulu doc & nurse cakap kalau bleeding cepat pg hospital.. Kalau sikit2 bleeding, maybe implantation bleeding tp untuk keselamatan bby & ibu better pg check hospital. Better puan pg hospital & bagitau situasi puan. Harap2 xde apa2 ye. Kita doa yang baik2.

Normal sis.. Rasa awal pregnant kalau sy dlu sakit pinggang & senggugut.

Sy pun mcm tu masa mula2 pregnant. Time tu tak tau lg dh lekat