sakit senggugut

Salam semua. Sy bru dpt tau sy pregnant smlm. Kira2 4mggu bru. Tp normal x ni rsa sakit senggugut mcm nk period ni?

19 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Hehe macam saya jugak dulu awal2. Mula2 taktahu pregnant. Ingatkan nak period.. pergh kemain gagah pergi interview kerja padahal masatu rasa senguggut kuat sangat. Muka habis pucat. Sampai yang orang interviewkan tu tegur saya tu cakap awak pregnant ke, saya jawablah tak. Dalam hati siap cakap, mana mungkin pregnant, dah rasa senguggut ni nak period la ni. Masa tu tarikh sebelum tarikh period. So tak berasalah pregnant. Minggu depan period tak dtg2.. test2 naik double line😅 masatu dah 6minggu.. terus dapat mesej pulak tu kerja diterima. Tapi tak jadi. Husb tak kasi

Baca lagi
2y ago

Alahai..😂😅 mcm tu ya.. sy pula dulu main firasat2 lagi 😂tapi x caya..

Berapa hari lewat period suda sis? Saya pun ada tanda2 ni juga. Ikut betul due haid hari ni. Tapi masi tiada darah haid keluar. 😅 tanda2 senggugut dari 1mingu awal ni dah rasa cramp perut dan sakit pinggang. Semalam pun dah rasa sakit2 snggugut. Tapi masih juga belum haid.

Rasany normal kot . Sebab sy pun dh delay 2 hari . Hari pertama period delay , mcm kram kat bawah perut . Alhamdulillah . X ada bleeding . Ni dh nak tunggu seminggu baru nak try upt

Normal..sy pn mcmtu dulu.. nnt hilang sndri..tp klo ade bleeding sikit atau bnyk kne pegi hospital

Normal sis.. Rasa awal pregnant kalau sy dlu sakit pinggang & senggugut.

Normal.. Aslong as takde bleeding. Kalau ada bleeding, cepat2 pg hospital.

2y ago

Tak sure juga tapi better pg jer hospital. Sebab dulu doc & nurse cakap kalau bleeding cepat pg hospital.. Kalau sikit2 bleeding, maybe implantation bleeding tp untuk keselamatan bby & ibu better pg check hospital. Better puan pg hospital & bagitau situasi puan. Harap2 xde apa2 ye. Kita doa yang baik2.

Sy pun mcm tu masa mula2 pregnant. Time tu tak tau lg dh lekat

Normal sis.. Saya hari tu siap sakit perut memulas lagi 😅

Normal...sy dlu mcm tu jgak....r

Normal selagi takde bleeding